Άρης, Μόγιες και… Γουίλφ Μακ Γκίνες!

Το άδοξο τέλος του Ντέιβιντ Μόγιες στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν η αφορμή για να θυμηθούν τα αγγλικά ΜΜΕ έναν πρώην προπονητή του Άρη!

Η “Guardian” αλλά και άλλες μεγάλες αγγλικές εφημερίδες παρομοίασαν τον Μόγιες με την περίπτωση του Ουίλφ Μακ Γκίνες, τεχνικού ο οποίος διαδέχθηκε τον Σερ Ματ Μπάσμπι στον πάγκο της Γιουνάιτεντ το 1969 (ήταν προπονητής της από το 1945), αλλά άντεξε στον πάγκο της θρυλικής αγγλικής ομάδας μόλις 1,5 χρόνο, έχοντας ρεκόρ 32 νίκες, 32 ισοπαλίες και 23 ήττες!

Ο Μακ Γκίνες έμεινε στη Γιουνάιτεντ έως τον Δεκέμβριο του ’70 και απολύθηκε για να επιστρέψει για λίγο ο Σερ Ματ Μπάσμπι, ώστε να ολοκληρωθεί η χρονιά ομαλώς. Την αμέσως επόμενη περίοδο ο Μακ Γκίνες ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Άρη ως επιλογή του αείμνηστου Νίκου Καμπάνη. Την πρώτη του χρονιά οι κίτρινοι πήραν την 4η θέση με 81 βαθμούς και την επόμενη κατετάγησαν στην 9η θέση. Ο Μακ Γκίνες έμεινε για άλλη μια χρονιά στην Ελλάδα ως τεχνικός της Παναχαϊκής (194-75).

Οι Άγγλοι τον παρομοίασαν με τον Μόγιες, διότι και εκείνος όπως ο Σκοτσέζος φέτος, διαδέχθηκαν ιερά τέρατα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, τον Μπάσμπι τότε και τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον τώρα και απέτυχαν να κρατήσουν την Γιουνάιτεντ σε υψηλό επίπεδο.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο Μακ Γκίνες έπαιξε στη Γιουνάιτεντ από το 1954 έως το 1959. Ήταν μέλος της ομάδας που διαλύθηκε λόγω της αεροπορικής τραγωδίας στο Μόναχο, όμως δεν ήταν παρών γιατί ήταν τραυματίας και είχε μείνει εκτός αποστολής! Ο γιος του, Πολ Μακ Γκίνες είναι σήμερα τεχνικός στις υποδομές της Γιουνάιτεντ και συγκεκριμένα στην Κ-18.

 

 

To Top