Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου οδηγήθηκαν σήμερα (15/9) οι τρεις συλληφθέντες για τα επεισόδια στον αγώνα Ηροδότου – Εθνικού Πειραιώς στην Αλικαρνασσό, που είχαν ως τραγική συνέπεια τον σοβαρότατο τραυματισμό του 46χρονου φιλάθλου του Εθνικού Πειραιώς, Κωνσταντίνου Κατσούλη.

Στους τρεις συλληφθέντες ηλικίας 22, 24 και 27 ετών ασκήθηκε 1) Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και κατά συναυτουργία όπως και 2) Ποινική δίωξη για επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή και κατά συναυτουργία σε αθλητική εγκατάσταση.

Αναζητείται και 4ος δράστης

Σαφέστατα οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι τρεις συλληφθέντες είναι βαρύτατες, με τον 24χρονο ν’ αντιμετωπίζει και ποινική δίωξη για οπλοκατοχή, αφού στην κατοχή του βρέθηκε μια σιδερογροθιά. Την ίδια ώρα αναζητείται και 4ος οπαδός, ηλικίας 32 ετών, για συμμετοχή στα επεισόδια. Η απολογία των τριών μπροστά στις ανακριτικές αρχές του Ηρακλείου ορίστηκε για την προσεχή Τετάρτη 17/9.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει: «Από τις αστυνομικές Αρχές του Ηρακλείου συνελήφθησαν χθες (14-09-2014) το βράδυ, δύο ημεδαποί, 22 και 27 ετών και σήμερα (15-09-2014) το πρωί ένας 24χρονος ημεδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία και παραπέμφθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου, όπου τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης κ.λπ.

Ειδικότερα οι συλληφθέντες, χθες το απόγευμα, λίγο πριν τη λήξη του ποδοσφαιρικού αγώνα της Γ’ Εθνικής, μεταξύ των ομάδων Ηροδότου – Εθνικού Πειραιά, συμμετείχαν σε συμπλοκή μεταξύ φιλάθλων, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν τραυματισμένοι στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου δυο ημεδαποί, 46 και 40 ετών. Ο 40χρονος, μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών, αποχώρησε, ενώ ο 46χρονος μεταφέρθηκε σήμερα το μεσημέρι σε Νοσοκομείο της Αθήνας, όπου νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Για τη συμμετοχή του στη συμπλοκή αναζητείται ακόμη ένας 32χρονος ημεδαπός. Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου».

Κρίσιμη η κατάσταση του 46χρονου Φιλάθλου – «Φρούριο» το «401»

Σε κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Στρατιωτικού Νοσοκομείου ο 46χρονος φίλαθλος του Εθνικού Πειραιώς, Κωνσταντίνος Κατσούλης, που από χθες βρίσκεται σε καταστολή με μηχανική υποστήριξη λόγω βαριάς εγκεφαλικής αιμορραγίας.

Αποτέλεσμα της εγκληματικής επίθεσης που δέχτηκε από οπαδούς του Ηροδότου στον μεταξύ των δύο ομάδων αγώνα το απόγευμα της Κυριακής (14/9). Ο άτυχος φίλαθλος μεταφέρθηκε σήμερα (15/9) το μεσημέρι από το «Βενιζέλειο» Νοσοκομείο του Ηρακλείου στο «401», το οποίο έχει μετατραπεί σε φρούριο.

Μετά από επιθυμία της οικογένειάς του, η είσοδος δεν επιτρέπεται σε κανέναν (φίλαθλοι, εκπρόσωποι ΜΜΕ). Η διαδικασία του ελέγχου, που ούτως ή άλλως είναι αυστηρή, έχει ενταθεί, καθώς ακόμη και για να επιτραπεί η είσοδος σε συγγενείς θα πρέπει πρώτα να υπάρξει η έγκριση από την οικογένεια του 46χρονου. Κάτι, βεβαίως, απόλυτα λογικό.

Δύο ανακοινωθέντα την ημέρα

Το ενδιαφέρον όλων, φυσικά, εστιάζεται στην πορεία της υγείας του Κωνσταντίνου Κατσούλη, με τη διοίκηση του «401» να προτίθεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να εκδίδει δύο ιατρικά ανακοινωθέντα κάθε ημέρα. Ένα το πρωί κι ένα το απόγευμα.

Πηγή: sentragoal.gr

To Top