Ακόμη το… σκέφτονται; Ομολογία από την ΠΑΕ της… εξυγίανσης: “Ναι είχε όπλο”!

Ποιο δικαστήριο; Ομολογία από την ΠΑΕ της… εξυγίανσης: “Ναι έφερε όπλο”! Αυτή ήταν η ομολογία ενώπιον του δικαστηρίου της πλευράς του ΠΑΟΚ που δεν αφήνει κανένα περιθώριο σχετικά με τον οπλοφόρο ιδιοκτήτη και την επιβεβλημένη επιβολή ποινών.  Stoiximan.gr: Θα επιστρέψει ως πρώτος ο Άρης στη Superleague;

Πέρα από την αστειότητες με το μπουφάν που έβγαλε λόγω… αγανάκτησης (άρα θα μπορούσε να είχε πυροβολήσει λόγω…. αγανάκτησης!!!) η ΠΑΕ των χαϊδεμένων παραδέχθηκε κατά την ακροαματική διαδικασία ότι έφερε όπλο το αφεντικό της.

Διαβάστε εδώ το πινγκ πονγκ των ερωτήσεων όταν εξετάστηκε ως μάρτυρας ο Βασίλης Δημητριάδης:

Δημητριάδης (γενικός αρχηγός ΑΕΚ): «Είμαι εκπρόσωπος ομάδας, εκπροσωπώ την ομάδα στο γήπεδο και τον αγωνιστικό χώρο και είμαι με την ομάδα, σε όποιο σημείο χρειαστεί».

Πρόεδρος: «Πώς κινήθηκε ο διαιτητής Κομίνης μετά την επίτευξη του τέρματος;».

Δημητριάδης (γενικός αρχηγός ΑΕΚ): «Αρχικά το κατακυρώνει στον ΠΑΟΚ, μετά υπήρχε μια ενδοεπικοινωνία με τον κ. Ποντίκη και υπάρχει με την επίτευξη του γκολ διαμαρτυρία από τους παίκτες μας ότι υπάρχει οφσάιντ. Ο κ. Ποντίκης κάλεσε προφανώς τον κ Κομίνη να πάει κοντά του. Μετά από δυο τρία λεπτά έδειξε οφσάιντ».

Δημητριάδης: «Μετά άρχισαν οι διαμαρτυρίες παικτών του ΠΑΟΚ. Υπήρχαν διαμαρτυρίες από τους παίκτες του ΠΑΟΚ. αφού δείχνει οφσάιντ πάει στην σέντρα με τον κ. Ποντίκη φωνάζει τους δύο αρχηγούς και ενημερώνει ότι το γκολ είναι οφσάιντ. Στη συνέχεια είχαμε διαμαρτυρίες από τους παίκτες του ΠΑΟΚ που διαρκούν από την επίτευξη του γκολ περίπου 8-10 λεπτά. Στη συνέχεια εκεί που υπάρχει η ένταση στον αγωνιστικό χώρο, υπάρχει στη γραμμή ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ και ο Μαουρίτσιο του λέει τι υπέδειξε ο διαιτητής και εκείνη τη στιγμή μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο με συνοδεία 6-8 ατόμων προφανώς εύσωμοι κύριοι που λογικά ανήκουν στην προσωπική του ασφάλεια και κάνει κίνηση να φύγει η ομάδα. Ο κ. Σαββίδης δεν ήταν διαπιστευμένος. Έκανε μια κίνηση να πάρει την ομάδα και να φύγει, και το έκανε έντονα αυτό. Στη συνέχεια έφτασε κοντά στο διαιτητή στα 3 μέτρα, κάτι του είπε αλλά δεν κατάλαβα τι. Ήταν σε ένταση και δεν του απέτρεψε την είσοδο, Ο Βιεϊρίνια του έκανε μια κίνηση “μην το κάνεις αυτό”. Έφυγε από τον διαιτητή γύρισε προς τα πίσω και μετά ήρθε προς τον πάγκο της ομάδας μας μαινόμενος με πολύ επιθετικές διαθέσεις. Δείχνει ότι θέλει να διαμαρτυρηθεί, να πιέσει, να πει κάτι για το ακυρωθέν γκολ. Φώναζε και έβρισε ήταν σε μια έκρυθμη κατάσταση. Προσέγγισε τον πάγκο της ομάδας μας μια φορά, έκανε να φύγει και ξαναπάει στον πάγκο, μετά πήγε να βγει από τον αγωνιστικό χώρο και τον βλέπω χωρίς το μπουφάν, έρχεται σε εμένα και με απώθησε βίαια. Όταν ήρθε σε μένα του είπα απλά, “Γιατί σε μένα; Είναι οφσάιντ. Μου είπε κάτι αλλά δεν κατάλαβα. Το όπλο όταν ήρθε δεν το είδα, αλλά όταν γύρισε το είδα. Όταν έφυγε είδα ότι είχε στη ζώνη του ένα όπλο το οποίο δεν έβγαλε από τη θήκη».

Πρόεδρος: «Είχε πρόθεση να δηλώσει κάτι;»

Δημητριάδης: «Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όταν ξαναμπήκε στον αγωνιστικό χώρο δεν είχε το μπουφάν, προφανώς μπορεί να ήθελε να φανεί το όπλο».

Πρόεδρος: «Οι κινήσεις του ήταν τέτοιες για να προκαλέσει φόβο;».

Δημητριάδης: «Η εικόνα του όπλου ήταν σοκαριστική για όλους. Στον αγωνιστικό χώρο απαγορεύεται να υπάρχουν όπλα ακόμα και από τους αστυνομικούς».

Πρόεδρος: «Φοβηθήκατε;»

Δημητριάδης: «Μας χώρισαν οι άνθρωποι που ήταν πίσω του».

Πρόεδρος: «Για ποιο λόγο εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο;».

Δημητριάδης: «Επειδή διαφωνούσε με την απόφαση του διαιτητή».

Πρόεδρος: «Απειλήθηκε κάποιος ή απλώς το έφερε; »

Δημητριάδης: «Η εικόνα του όπλου τρομοκράτησε την αποστολή της ομάδας. Η ομάδα τρομοκρατήθηκε από την είσοδο του κ. Σαββίδη και το όπλο που έφερε. Όλο αυτό διήρκεσε περίπου πέντε λεπτά και μετά αποχώρησε».

Πρόεδρος: «Για τον κύριο Μίχελ;».

Δημητριάδης: «Όταν μπήκε ο κ. Σαββίδης στον αγωνιστικό χώρο ο κ. Μίχελ τον προσπέρασε και πήγε στον διαιτητή και του είπε στο αυτί το οποίο όπως διάβασα στο φύλλο αγώνα. Του είπε “You are finished” και του έκανε τη χαρακτηριστική κίνηση. Δεν υπέπεσε στην αντίληψή μου το περιστατικό με τον ρεπόρτερ της Nova. Στη συνέχεια αποχώρησε ο κ. Σαββίδης και ο διαιτητής Κομίνης κάλεσε τους βοηθούς να πάνε στα αποδυτήρια. Η δική μας μέριμνα ήταν να συγκεντρώσουμε όλα τα μέλη της ομάδας στον πάγκο για να υπάρχει ασφάλεια. Μετά από πέντε λεπτά αποχωρήσαμε και εμείς

Πρόεδρος: «Υπήρξε ένταση στις κερκίδες;».

Δημητριάδης: «Υπήρχε ένταση με φωνές και ένας αναβρασμός για την απόφαση χωρίς να υποπέσουν στην αντίληψή μου ενέργειες. Μαζί με εμάς μπήκαν και οι παίκτες του ΠΑΟΚ στα αποδυτήρια. Δεν είδα τον κ. Σαββίδη να πιάνει το όπλο. Όταν πήγαμε στα αποδυτήρια όλοι οι ποδοσφαιριστές μιλάγανε για το όπλο και υπήρχε αναστάτωση στα αποδυτήρια τα δικά μας. Παίρνανε τηλέφωνα οικεία τους πρόσωπα για να δουν αν είναι καλά η σωματική τους ακεραιότητα. Εγώ ήμουν στα αποδυτήρια και στα αποδυτήρια των διαιτητών ήταν ο κ. Λυσάνδρου με τον κ. Γκαγκάτση. Εγώ δεν ήμουν παρών στις συζητήσεις. Μας ενημέρωνε ο κ. Λυσάνδρου για το τι θα γίνει. Η κύριά μου ασχολία ήταν να ηρεμήσω την ομάδα από αυτό που είδαν. Υπήρχε ένας αναβρασμός. Κάποια στιγμή μπαίνανε ματ στα αποδυτήρια προς τον αγωνιστικό χώρο

Πρόεδρος: «Τι ενημέρωση είχατε από τον κ. Λυσσάνδρου;».

Δημητριάδης: «Μας είπε ότι περιμένουμε να αποφασίσει ο διαιτητής. Περιμέναμε τι θα αποφασίσει ο διαιτητής. Η τελευταία ενημέρωση που είχαμε ήταν μετά από δύο ώρες και μας είπε ότι το παιχνίδι θα κατακυρωθεί 1-0 στον ΠΑΟΚ. Δεν μας κάλεσε να βγούμε έξω. Είπε διακόπτω τον αγώνα για τα γεγονότα που γίνανε και όλη την ένταση που υπήρξε».

Πρόεδρος: «Υπήρξε κάποια δήλωση από πλευράς σας; γιατί ο διαιτητής γράφει στο φύλλο αγώνα ότι ο κ. Λυσάνδρου είπε ότι δεν γίνεται να βγει η ομάδα».

Δημητριάδης: «Εγώ ενημέρωσα τον κ. Λυσάνδρου ότι οι παίκτες είναι σοκαρισμένοι».

Πρόεδρος προς δικηγόρους ΠΑΟΚ: «Δεχόμαστε ως δεδομένο οτι έφερε το όπλο;».

ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «Ναι».

Δημητριάδης: «Είναι σοκαριστικό να υπάρχει όπλο στον αγωνιστικό χώρο. Δεν προπηλακίστηκε ούτε χτύπησε κάποιος παίκτης. Όμως όλο αυτό και όταν είδαν το όπλο αλλά και τις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν, έκαναν τους παίκτες να φοβηθούν να βγουν στον αγωνιστικό χώρο».

Για τον ισχυρισμό του ΠΑΟΚ οτι προσχηματικά η ΑΕΚ δεν ήθελε να επιτρέψει στον αγωνιστικό χώρο ρώτησε ο πρόεδρος.

Δημητριάδης: «Αν θέλαμε να φύγουμε από το γήπεδο θα φεύγαμε μετά την εισβολή και όχι μετά τον διαιτητή».

Στη συνέχεια ο μάρτυρας εξετάστηκε από τη δικηγόρο της ΑΕΚ, κ. Ρίζου.

Ρίζου: «Πόσα χρόνια ασχολείστε με το ποδόσφαιρο;».

Δημητριάδης: «Από παιδάκι».

Ρίζου: «Πόσες φορές έχετε δει όπλο;».

Δημητριάδης: «Πρώτη φορά».

Η κ. Ρίζου δείχνει την φωτογραφία του κ. Σαββίδη με το μπουφάν και μετά χωρίς το μπουφάν: «Έβγαλε τυχαία το μπουφάν ο κ. Σαββίδης;».

Δημητριάδης: «Προφανώς το έβγαλε για να δείξει το όπλο; Δεν ξέρω τι να πω».

Ρίζου: «Θα ήταν στις αναμενόμενες ενέργειές σας να αμυνθείτε στην απώθηση του κ. Σαββίδη»;

Δημητριάδης: «Ναι, θα μπορούσα να αμυνθώ».

Ρίζου: «Θεωρείτε ότι μπορεί να έβγαινε το όπλο αν αμυνόσασταν;».

* Οι δικηγόροι του ΠΑΟΚ αντέδρασαν έντονα στη συγκεκριμένη ερώτηση.

Ρίζου: «Σε περίπτωση που συνεχιζόταν ο αγώνας εσείς θα ήσασταν στον πάγκο; θα ήταν απαραίτητη η παρουσία σας στον πάγκο; Η ψυχολογική σας κατάσταση πως ήταν μετά την επίθεση και το ότι αντιληφθήκατε το όπλο».

Δημητριάδης: «Ναι, έπρεπε να είμαι εκεί. Ήμουν σοκαρισμένος από την επίθεση».

Ρίζου: «Οι ποδοσφαιριστές της ΠΑΕ ΑΕΚ είναι παιδιά που δεν έχουν δει ποτέ όπλο στη ζωή τους και τρόμαξαν από το όπλο;».

Δημητριάδης: «Ναι, τους έπαιρναν τηλέφωνο οι γονείς τους για να δουν αν είναι καλά».

Δημητριάδης: «Τον κ. Σαββίδη εμείς δεν τον είδαμε από την δεύτερη φορά που έφυγε, δεν τον είδαμε στα αποδυτήρια».

Ρίζου: «Η γενικότερη κατάσταση των παικτών ήταν τέτοια ώστε να μπορούν να βγουν να παίξουν; ή ήταν έκρυθμη και καμία σχέση με το πως είναι όταν παίζουν έναν αγώνα;».

Δημητριάδης: «Όλοι οι ποδοσφαιριστές επικοινωνούσαν με τους δικούς τους ανθρώπους για να νιώσουν ασφάλεια και να τους ενημερώσουν αν είναι καλά».

Ρίζου: «Όταν σας επιτέθηκε ο κ. Σαββίδης ήταν αστυνομικοί κοντά και τον συνέλαβαν όταν έγινε το περιστατικό;».

Δημητριάδης: «Ήταν εκεί δίπλα χωρίς όμως να κάνουν τίποτα».

Λυσάνδρου: «Μια ερώτηση μόνο: Ο διαιτητής σε οποιοδήποτε χρόνο βγήκε ξανά στον αγωνιστικό χώρο μετά τη διακοπή ή βγήκε από τα αποδυτήρια των διαιτητών;».

Δημητριάδης: «Όχι».

 

To Top