Πρίφτης: “Αποθαρρυντική η εμφάνιση, πρέπει να αντιδράσουμε”

Ο Δημήτρης Πρίφτης χαρακτήρισε την εμφάνιση του Άρη αποθαρρυντική και προσπάθησε να εξήγησει πως προέκυψε αυτή η τραγική ήττα από τον Κολοσσό.

Τόνισε αρχικά ο τεχνικός του Άρη: “Συγχαρητήρια στον Κολοσσό, κέρδισε δίκαια, έπαιξε πολύ καλά. Για μας είναι μια πολύ κακή βραδιά, γιατί καταλαβαίνουν όλοι ότι αυτά τα παιχνίδια πρέπει να τα κερδίζεις. Ξεκινήσαμε άσχημα, ήμασταν υποτονικοί. Θα αναρωτηθεί κανείς γιατί σουτάραμε 34 τρίποντα και 25 δίποντα. Ο λόγος είναι μας τα έδωσε τα σουτ αυτά ο Κολοσσός με τον τρόπο που έπαιξε, με την κλειστή άμυνά του. Αν τα βάζαμε θα ήταν διαφορετικό το παιχνίδι. Δεν μπήκαν κι όσο περνούσε η ώρα μίκραινε το καλάθι, χώροι δεν υπήρχαν λόγω της κλειστής άμυνας, προσπαθήσαμε να υποστηρίξουμε την κακή μέρα στο σουτ με τα επιθετικά ριμπάουντ, αλλά δεν ήταν αρκετό. Πρέπει να αντιδράσουμε γιατί η εμφάνιση είναι πολύ αποθαρρυντική”.

Ρωτήθηκε αν είναι τόσο απλός ο λόγος της ήττας, εξαιτίας των άστοχων σουτ από την περιφέρεια και απάντησε πως “χάνεις αν δεν παίζεις και άμυνα. Είχαμε κακή αμυντική ενέγρια, ήμασταν ένα κλικ πιο πίσω σε όλες τις αμυντικές φάσεις και η εξέλιξη μας έκανε ακόμα χειρότερους”.

Ρωτήθηκε αν θεωρεί ότι χάθηκε η ισορροπία στην περιφέρεια με αφορμή μια κουβέντα που είχε ο Τόμας με τον Αντεγκμπόγιε στη διάρκεια του αγώνα και απάντησε: “Δεν ξέρω τι είπαν μεταξύ τους, δεν πιστεύω ότι ειπώθηκε κάτι αρνητικό. Εχουμε αρκετούς κοντούς και πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε αυτό, πρώτα αμυντικά και μετά επιθετικά. Σήμερα κάναμε το ανάποδο…”.

Για το ότι δεν περιορίστηκε ο Μάικ Τζέιμς είπε πως “του δώσαμε πολλά σουτ από ντρίπλα και δεν τον στείλαμε στο δίποντο. Δεν ήμασταν κοντά του, είναι υπερβολικά τα σουτ που παίρνει, αλλά έχει και την ικανότητα”.

Για το γρήγορο φόρτωμα με φάουλ του Νέιμικ είπε ότι “είναι πρόλβημα γιατί ο Νέιμικ είναι καλός αμυντικός σε πικ εν ρολ άμυνα, θα πρέπει να γίνει πιο έμπειρος και να προσαρμοστεί στη λίγκα, είναι θέμα εμπειρίας και προσωπικό δικό του…”.

To Top