ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρίφτης: “Μια σκέψη, μια ανάσα, μια ομάδα”

Συναίσθημα. Μια σκέψη, μια ανάσα, μια ομάδα. Αυτό είναι το “θέλω” και το “πιστεύω” του Δημήτρη Πρίφτη για την ομάδα του Άρη και αυτό υπογράμμισε σε συνέντευξή του στο ντοκυμαντέρ που έκανε η Nova με αφορμή την έναρξη του πρωταθλήματος.

Ένα 45λεπτο απόσπασμα από το ντοκυμαντέρ που αφορά όλες τις ομάδες του πρωταθλήματος, προβλήθηκε σήμερα σε κινηματογραφική αίθουσα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και θα προβληθεί ολόκληρο σήμερα το βράδυ (22:00) από το Novasports1.

Η συνέντευξη δόθηκε στο Μουσείο Μπάσκετ του Άρη, δίπλα στους 21 τίτλους, τις φανέλες, την ιστορία ολόκληρη του Άρη και του ελληνικού μπάσκετ. “Αφυπνίζονται μνήμες από το παρελθόν, από μία ομάδα ανθρώπων, από κάποιες μεγάλες προσωπικότητες, όπως ήταν ο Νίκος Γκάλης, ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ο Γιάννης Ιωαννίδης και η υπόλοιπη ομάδα του Άρη, η οποία σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο αποτέλεσε οδηγό για το τι ακολούθησε μπασκετικά στην Ελλάδα”, είπε αρχικά ο Πρίφτης.

Επιστρέφοντας στο σήμερα υπογράμμισε πως “πέρα από το στιλ παιχνιδιού πρέπει να υπάρχει μια συναισθηματική ταυτότητα, να υπάρχει ένας ψυχισμός, ένας τρόπος με τον οποίο αγωνίζεται η ομάδα που να δείχνει ότι εμφανίζεται ως ένας, ως μία σκέψη, ως ένα συμπαγές σύνολο που έχει έναν στόχο και μία ανάσα”.

Αναφερόμενος στο Νίκο Λάσκαρη και την εμπλοκή του στον μπασκετικό Άρη σχολίασε: “Δεν είναι μόνο τα χρήματα, είναι ότι έχει τον τρόπο και την αγάπη και το συναίσθημα για να μπορέσει όλο αυτό να το κάνει με μια σωστή δομή, έναν προγραμματισμό και ένα δομημένο πλάνο. Μπορείς να κάνει ένας πολύ μεγάλο άλμα και να πας σε ένα διάστημα και μετά να κάνεις δύο βήματα πίσω. Νομίζω ότι το σωστό είναι, να κάνουμε ισορροπία όλες μας τις κινήσεις, αυτό ήταν και το σκεπτικό μας, το συζητήσαμε πολύ αυτό”.

To Top