“Προβάδισμα ανόδου στον Άρη-Προσδίδει ποιότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο η παρουσία του στη Σούπερ Λιγκ”

Ο τεχνικός της Θύελλας Φιλώτα, Νίκος Παπανώτας σε δηλώσεις που παραχώρησε στο “Αθλητικό Μαγκαζίνο” του Ράδιο Θεσσαλονίκη μίλησε για την φετινή πορεία και το αυριανό παιχνίδι της ομάδας του με τον Άρη, σκιαγράφησε το προφίλ των τριών διεκδικητών της πρώτης θέσης, ενώ έχρισε ως φαβορί για την άνοδο τους “κίτρινους”.

Αναλυτικά όσα είπε για..

…τον βαθμό ετοιμότητας της ομάδας του για το παιχνίδι με τον Άρη και πως το αντιλαμβάνονται στη Θύελλα: “Είμαστε έτοιμοι απ΄όλες τις πλευρές. Καταρχήν είναι πολυτέλεια να αγωνιζόμαστε απέναντι στον Άρη. Και από ιστορικής πλευράς και αγωνιστικής. Είναι ανώτερη ομάδα ο Άρης. Θα είναι δύσκολο και σημαντικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Ο Άρης έχει ένα ποιοτικό ρόστερ που μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα ανά πάσα στιγμή σε κάθε ομάδα. Συν την ιστορία που κουβαλάει με τον πολύ κόσμο να τον στηρίζει, κάνει τον ρόλο τον δικό μας ακόμα πιο δύσκολο”

…την σταθερή εικόνα που παρουσίασε η ομάδα του καθ΄όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος: “Έχουμε μάθει να είμαστε ανταγωνιστικοί σε όλα τα παιχνίδια. Ειδικά στον πρώτο γύρο είχαμε 18 βαθμούς σε εκτός έδρας παιχνίδια. Συγκομιδή πρωταθλητή.Είμαστε μία νεοφώτιστη ομάδα και είχαμε πολλές δυσκολίες από την αρχή. Παρουσιάσαμε μία σταθερή αγωνιστική εικόνα και δίκαια βρισκόμαστε εκεί που βρισκόμαστε. Πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι με καλούς τεχνικούς χειρισμούς για να αντιμετωπίσουμε τα δυνατά σημεία του Άρη, αλλά και να εκμεταλλευτούμε τα αδύνατα σημεία του, που όπως κάθε ομάδα έτσι κι ο Άρης έχει”.

…το αν το μοναδικό κίνητρο της ομάδας του από το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι το ειδικό βάρος του αντιπάλου τους: “Ευτυχήσαμε να τερματίσουμε με 24 βαθμούς στον πρώτο γύρο. Μέσα σε 10 αγωνιστικές για πολλούς λόγους δεν είχαμε την συγκομιδή που θέλαμε. Δεν ευθύνεται αποκλειστικά η ομάδα μου, αλλά έπρεπε να έχουμε περισσότερους. Μαθηματικά δεν έχουμε εξασφαλίσει την παραμονή. Ναι μεν είναι έχουμε μία διαφορά ασφαλείας, αλλά από την εμπειρία μου στην Ελλάδα αν δεν τελειώσει κάτι δεν πρέπει να μιλήσεις. Δεν θα εφησυχάσουμε αν δεν εξασφαλίσουμε και μαθηματικά την παραμονή”.

…τις διαφορές που παρατηρεί στους τρεις διεκδικητές της ανόδου: “Καταρχήν να δώσω τα συγχαρητήρια μου και στις τρεις ομάδες γιατί παρά την θηλιά του πρωταθλητισμού προσπάθησαν να παίξουν καλό ποδόσφαιρο. Κάποιες λεπτομέρειες και διαφορές που υπάρχουν θα κάνουν την διαφορά.

Ο Άρης έχει καλύτερο και ποιοτικότερο ρόστερ που το ανανέωσε αρκετά τον Δεκέμβριο. Ο Πανσερραϊκός και η Καβάλα δεν διαθέτουν τους παίκτες που έχει ο Άρης αλλά έχουν περισσότερη ηρεμία στο παιχνίδι τους. Στον Άρη αντίθετα υπήρχαν προβλήματα. Αλλαγές προπονητών και διάφορα άλλα.

…το τι εμπόδισε τον Άρη και δεν κατάφερε νωρίτερα να εξασφαλίσει την άνοδο: “Αυτό δεν μπορώ να το πω. Είμαι ξένος προς την οικογένεια του Άρη, τα ξέρουν καλύτερα όσοι είναι στην οικογένεια. Είτε είχε προβλήματα είτε όχι θα ήταν πάλι δύσκολο. Καβάλα και Πανσερραϊκός έχουν κάποια δυναμική. Αν κέρδιζε ο Άρης στην Δράμα θα είχε εξασφαλίσει τώρα την άνοδο. Πρέπει να είσαι άψογος και να δίνεις το 100% στον πρωταθλητισμό.

Μπορούσε να εξασφαλίσει πιο νωρίς την άνοδο, να είχε κάποια ηρεμία αλλά και πάλι θα υπήρχε ένας βαθμός δυσκολίας. Το πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής είναι ποιοτικότερο από παλαιότερα. Θεωρητικά δίνω ένα προβάδισμα στον Άρη. Είναι ικανότατο το ρόστερ του και μπορεί να καταφέρει τα πάντα. Στο παιχνίδι Καβάλας-Πανσερραϊκού και τα τρία αποτελέσματα είναι ανοιχτά”.

…την πεποίθηση πολλών ότι το παιχνίδι του Άρη με την ομάδα του θα είναι το δυσκολότερο από την σειρά των πέντε που απέμειναν: “Μακάρι να βγουν αληθινοί και το αυριανό παιχνίδι να είναι το πιο δύσκολο για τον Άρη.Σαν φίλαθλοι επιθυμία μας είναι ομάδες όπως ο Άρης να αγωνίζονται στη Σούπερ Λιγκ, προσδίδουν ποιότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Για το καλό του ποδοσφαίρου θα ήταν καλό να ανέβει ακόμα μία ομάδα, αν υπάρξει κι άλλο εισιτήριο”.Πολ

To Top