Πρόεδρος UEFA: «Το VAR δεν θα είχε αλλάξει κάτι στο Ρεάλ – Γιουβέντους»

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλέξάντερ Σέφεριν, σχολίασε όσα συνέβησαν στη ρεβάνς της Γιουβέντους με τη Ρεάλ Μαδρίτης την περασμένη εβομάδα για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο διοικητικός ηγέτης της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα «Gazzetta dello Sport», τόνισε ότι ακόμα και με τη χρήση του VAR δεν θα είχε αλλάξει κάτι στο… πολυσυζητημένο παιχνίδι του «Σαντιάγο Μπερναμπέου».

Ο Σέφεριν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο χρήσιμοποίησης του VAR φέτος και απάντησε:

«Δεν είναι δυνατόν να γίνει μια τέτοια αλλαγή σε μια διοργάνωση που είναι σε εξέλιξη. Δεν μπορούμε να το εφαρμόσουμε μεσούσης της σεζόν. Αν συμβεί, θα γίνει από την αρχή ώστε να εφαρμοστεί επί ίσοις όροις. Μπορεί κάποιοι να λένε ότι πρέπει να εφαρμοστεί, αλλά με συγχωρείτε τι θα είχε αλλάξει στο Ρεάλ – Γιουβέντους; Τίποτα. Υπήρξαν άνθρωποι που είδαν την επίμαχη φάση είκοσι φορές και τελικά για τους μισούς ήταν πέναλτι και για τους άλλους δεν ήταν. Παρόλα αυτά, στο Μάντσεστερ Σίτι – Λίβερπουλ όπου ακυρώθηκε ένα γκολ, θα ήταν χρήσιμο. Βέβαια, μετά προκύπτουν άλλα προβλήματα».

Ο πρόεδρος της UEFA αναφέρθηκε και στις δηλώσεις που έκαναν μετά τον αγώνα τόσο ο Τζιανλουίοτζι Μπουφόν όσο και ο Αντρέα Ανιέλι.

«Αυτά που είπε ο Μπουφόν δεν ήταν σωστά, δεν έπρεπε να μιλήσει έτσι. Αντιλαμβάνομαι, ωστόσο, την απογοήτευσή του, δεν είναι εύκολο να διαχειριστείς μια ήττα με ένα πέναλτι στο 93ο λεπτό. Μίλησα και με τον Αντρέα και ξέρω ότι εκείνη την ώρα ήθελε να υπερασπιστεί την ομάδα. Δεν προσέβαλε κάποιον, δεν ήταν επιθετικός. Ήταν κι αυτός απογοητευμένος όπως ο Μπουφόν και παρά το γεγονός ότι είναι ο πρόεδρος δεν κατάφερε να συγκρατήσει όσα ένιωθε» τόνισε ο Σέφεριν.

To Top