ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρώτη φορά… γιορτάζει (video)

Ο Αρσέν Βενγκέρ νίκησε για πρώτη φορά στην καριέρα του τον Ζοσέ Μουρίνιο και η Άρσεναλ κατέκτησε το δεύτερο συνεχόμενο Κομιούνιτι Σιλντ, επικρατώντας με 1-0 της Τσέλσι στον τελικό του «Ουέμπλεϊ».

Σε δεκατρία παιχνίδια απέναντι στον Πορτογάλο, με τον οποίο διατηρεί κακές σχέσεις και δεν αντάλλαξαν στο ματς ούτε ματιά ούτε φυσικά χειραψία, ο Αλσατός είχε έξι ισοπαλίες και επτά ήττες! Τη 2η ημέρα του Αυγούστου του 2015 θα τη θυμάται για καιρό, μια και μπόρεσε για πρώτη φορά ν΄ αναγκάσει τον αντίπαλό του σε ήττα. Η Πρωταθλήτρια Τσέλσι έχασε, στον 93ο τελικό της διοργάνωσης, με 1-0 από την Κυπελλούχο Άρσεναλ και κατέκτησε το 14ο τρόπαιό της στο θεσμό, αφήνοντας στα 4 τους «μπλε» του Λονδίνου.

Το μοναδικό γκολ του αγώνα πέτυχε ο Τσάμπερλεϊν στο 24΄, με εξαιρετικό αριστερό πλασέ εντός περιοχής, με τους δύο τερματοφύλακες να είναι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές αφού δεν επέτρεψαν μεγαλύτερο σκορ. Ο Πετρ Τσεχ, επί 11 χρόνια γκολκίπερ της Τσέλσι, αποτέλεσε εγγύηση στην εστία των «gunners» κι όταν χρειάστηκε ήταν παρών. Ο Κουρτουά, από την άλλη, μόνο από το 80΄ και μετά έβγαλε δύο τετ-α-τετ των «κανονιέρηδων», κρατώντας την ομάδα του στο παιχνίδι. Η Άρσεναλ κέρδισε την Τσέλσι για πρώτη φορά μετά από οκτώ παιχνίδια για όλες τις διοργανώσεις, ενώ σκόραρε απέναντι στη συμπολίτισσά της για πρώτη φορά μετά από πέντε ματς.

Ανύπαρκτος ήταν στο επίσημο ντεμπούτο του για την Τσέλσι ο Ραδαμέλ Φαλκάο, ενώ εκτός αποστολής έμεινε ο Ντιέγκο Κόστα λόγω μικροτραυματισμού. Για την Άρσεναλ δεν μπήκε στην αποστολή το πρόβλημα της τελευταίας στιγμής, Τζακ Ουίλσιρ, ενώ για το αρχικό σχήμα προτιμήθηκε ο Ουόλκοτ αντί του Ζιρού. Ανέτοιμος κρίθηκε και δεν αγωνίστηκε ο πολύτιμος Αλέξις Σάντσες! Στο «Ουέμπλεϊ» βρέθηκαν από 26 χιλιάδες οργανωμένοι φίλοι των δύο λονδρέζικων ομάδων, που και φέτος φιγουράρουν ως δύο από τα σημαντικά φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου στην Πρέμιερ Λιγκ, η οποία αρχίζει σε μία εβδομάδα.

Οι ενδεκάδες:

Άρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ / 4-2-3-1): Τσεχ, Μπεγιερίν, Μερτεσάκερ, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Ράμσι, Κοκελίν, Καθόρλα, Τσάμπερλεϊν (77΄ Αρτέτα), Ουόλκοτ (66΄ Ζιρού), Οζίλ (82΄ Γκιμπς).
Τσέλσι (Ζοσέ Μουρίνιο / 4-2-3-1): Κουρτουά, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Τέρι (82΄ Μόουζες), Αθπιλικουέτα (69΄ Ζούμα), Ραμίρες (54΄ Όσκαρ), Μάτις, Βίλιαν, Φάμπρεγας, Αζάρ, Ρεμί (45΄ Φαλκάο).

To Top