ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρώτο “ματς μπολ” πρόκρισης στο Γιούροκαπ σήμερα (19:00) απέναντι στην Ούνιξ!

Τρεις ευκαιρίες έχει ο Άρης για να εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιούροκαπ. Η πρώτη είναι σήμερα (19:00) στο Αλεξάνδρειο, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής, αλλά είναι και η πιο δύσκολη, καθώς αντίπαλος των κίτρινων είναι η Ούνιξ Καζάν.

Το θετικό για τον Άρη είναι ότι δεν έχει προβλήματα τραυματισμών ή απουσιών, θα παραταχθεί πλήρης απέναντι στην ρωσική ομάδα, έχοντας και 5.000 κόσμο στις κερκίδες του Παλέ.

Οι κίτρινοι προέρχονται από μια πολύ σπουδαία νίκη από πολλές απόψεις. Το “διπλό” στο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ αναλύθηκε διεξοδικά τις προηγούμενες μέρες, κυρίως ως προς το τι προσέφερε στην ομάδα σε όλα τα επίπεδα.

Τώρα οι κίτρινοι καλούνται να διαχειριστούν αυτήν την εβδομάδα για… τρελούς, όπως εύστοχα την χαρακτήρισε ο Δημήτρης Πρίφτης.

Η σημερινή Ούνιξ είναι καλύτερη από αυτή που παρατάχθηκε ένα μήνα πριν στο γήπεδο. Έχει δεχθεί σαν σύνολο, έχουν βρει ρόλους οι παίκτες, προέρχεται από συνεχόμενες νίκες στην VTB λίγκα και το Γιούροκαπ και έχουν τα μέλη της στο πίσω μέρος του μυαλού τους το… κάζο που τους έκανε ο Άρης.

Οι κίτρινοι είχαν κερδίσει στο Καζάν κυρίως γιατί για 30-32 λεπτά είχαν εκτός αγώνα τον Κιθ Λάνγκφορντ. Είναι δύσκολο να σταματήσει μια ομάδα έναν τέτοιο σκόρερ, που έχει και την ελευθερία να – με την καλή του όρου έννοια – κάνει ότι θέλει στο παρκέ.

Περισσότερο “κλειδί” θα είναι ο περιορισμός της δράσης του Ισπανού οργανωτή, Κουίνο Κολόμ, διότι αυτός είναι ο “εγκέφαλος” της ρωσικής ομάδας. Από αυτόν αρχίζει το παιχνίδι, αυτός είναι που αξιοποιεί τον Λάνγκφορντ και όλους τους υπόλοιπους και μαζί με τον Κώστα Καϊμακόγλου αποτελούν την “ασφάλεια” του Εβγκένι Πασούτιν στο παρκέ.

Ίσως να πρέπει να ποντάρει ο Άρης σε κάτι που είπε ο Καϊμακόγλου χθες, πως προέρχεται η Ούνιξ από τρία πολύ δυνατά παιχνίδια σε έξι ημέρες. Σπατάλησε πολλή ενέργεια και σε συνδυασμό με το δύσκολο ταξίδι προς την Θεσσαλονίκη είναι λογικό να έχει μια επιπλέον κόπωση, στοιχείο που μπορεί να το εκμεταλλευτεί ο Άρης βγάζοντας ενέργεια στο παρκέ με την ώθηση από τον κόσμο.

Νίκη σημαίνει πρόκριση σε πολύ μεγάλο βαθμό για την ομάδα του Πρίφτη, ήττα τον βάζει σε περιπέτειες, αλλά τον διατηρεί πάντα σε τροχιά πρόκρισης και με τον έλεγχο στα χέρια του. Σε κάθε περίπτωση ένα θετικό αποτελέσμα απόψε απλοποιεί τα πάντα…

To Top