Δύο ομάδες βγάζει η Ελλάδα στο Γιούροκαπ, πώς θα επιστρέψει ο Άρης εκεί που… ανήκει!

Η κανονική διάρκεια πλησιάζει στο τέλος της. Ο Άρης δίνει τη μάχη του για να διατηρηθεί στην πρώτη τετράδα, θα διεκδικήσει μέχρι τέλους τις (αρκετές) πιθανότητες για την τρίτη θέση, όμως τα σπουδαία έρχονται μετά, στα πλέι οφ, όχι απλά για να θεωρηθεί πετυχημένη η φετινή χρονιά, αλλά και για να δημιουργηθούν οι συνθήκες επιστροφής στην Ευρώπη.

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Γιώργος Χαλβατζάκης σε χθεσινές δηλώσεις του στη ΝΕΡΙΤ τόνισε πως η Ελλάδα βγάζει μία ομάδα στο Γιούροκαπ, την τρίτη, και θα έχει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου άλλη μια θέση μέσω wild card, για την οποία όμως δεν αποφασίζει ο ΕΣΑΚΕ, αλλά η Ευρωλίγκα, δηλαδή ο Τζόρντι Μπερτομέου και οι συνεργάτες του.

Όπως εξελίσσεται το πρωτάθλημα, όλα δείχνουν ότι είτε στη κανονική διάρκεια, είτε στα πλέι οφ, τις θέσεις 3-5 θα τις πάρουν τρεις εμπορικές ομάδες, Άρης, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Η τελική σειρά θα εξακριθωθεί στα πλέι οφ. Με βάση τα ισχύοντα σήμερα, είναι εξαιρετικά δύσκολο να παίξουν και οι τρεις στην Ευρώπη, άρα το θέμα είναι οι κίτρινοι να κάνουν όσο το δυνατόν καλύτερο φίνις στο πρωτάθλημα, να πάρουν την τρίτη θέση και να επιστρέψουν στην Ευρώπη μετά από τρία χρόνια.

Είναι άλλωστε βασική προϋπόθεση για την παραμονή Βεζένκοφ και την επόμενη αγωνιστική περίοδο και κάπως έτσι αρχίζει να διαμορφώνεται ένα νέο πεδίο δράσης των κίτρινων με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

To Top