Πώς ο επενδυτής μπορεί να “περάσει” μέσα από το γήπεδο και την ειδική εκκαθάριση

Στην τελευταία συνάντηση που έγινε την περασμένη Δευτέρα, ένα από τα πιο ουσιαστικά πράγματα που ειπώθηκαν είχε να κάνει με νέο πρόγραμμα για την αξιοποίηση του γηπέδου Χαριλάου, μέσα από τα ΕΣΠΑ.

Μπορεί να πρόκειται για ένα μεσο-μακροπρόθεσμο πρόγραμμα, αλλά μπορεί να αποτελέσει την πόρτα που θα ανοίξει για να “περάσει” το θέμα του επενδυτή, σε συνδυασμό με την ειδική εκκαθάριση και το άρθρο 106ια! Θέματα που μπορεί να μοιάζουν παράλληλα (επενδυτής-εκκαθάριση-γήπεδο), αλλά μπορούν να συνδυαστούν στην πράξη!

Ο νέος “νόμος Καλαφάτη”, όπως έχει χαρακτηριστεί, δίνει την δυνατότητα, μέσα σε ένα θεσμικό πλαίσιο, να γίνουν εργασίες που θα χρηματοδοτηθούν, ώστε το γήπεδο (όπως και κάθε γήπεδο) να αποτελέσει πέρα από αθλητικό χώρο και πολυεμπορικό χώρο. Με απλά λόγια να δημιουργηθούν εστιατόρια, κινηματογράφοι, καταστήματα, χώροι πάρκινγκ κ.α., τα οποία με βάση συγκεκριμένο μπίζνες πλαν να “ξεκλειδώσουν” την “πόρτα” της έλευσης του επενδυτή.

Ο Άρης μπορεί να προσφέρει το δέλεαρ αυτό μέσα από το γήπεδο, να δώσει την ευκαιρία σε κάποιον να επενδύσει με χειροπιαστά οφέλη και να “εισπράξει” άμεσα “ζεστό χρήμα”, αλλά και να “καθαρίσει” από τα χρέη μέσω του 106ια, το οποίο απαιτεί την παρουσία επενδυτή-επενδυτών.

Εφόσον υπάρξουν συντονισμένες ενέργειες μπορεί να “τρέξουν” οι εξελίξεις και να υπάρξει, όπως ειπώθηκε και στη συνάντηση, ένας συνδυασμός με την “ειδική εκκαθάριση”.

Ένα σημαντικό θέμα το οποίο έπεσε στο τραπέζι, αλλά προς το παρόν παραμένει άγνωστο, εάν θα αξιοποιηθεί στην πράξη…

To Top