ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πώς το Twitter «μεταμορφώνεται» σιγά-σιγά σε Facebook

Μια τεράστια αλλαγή ετοιμάζεται να κάνει το Twitter για πρώτη φορά στα 10 χρόνια ύπαρξής του, υιοθετώντας αλγόριθμο για τις δημοσιεύσεις στο χρονολόγιό μας.

Το Twitter ουσιαστικά με αυτή την κίνηση θα φιλτράρει τις αναρτήσεις ανάλογα με τα ενδιαφέροντα, τα trends και οτιδήποτε ορίσουν οι προγραμματιστές του, στα πρότυπα του Facebook.

Ήδη από την επόμενη εβδομάδα η εταιρία σχεδιάζει να αντικαταστήσει τη χρονολογική σειρά με έναν αλγόριθμο που θα εμφανίζει στο timeline τα πιο σχετικά tweets και όχι μόνο τα πιο πρόσφατα, κάτι παρόμοιο με τον αλγόριθμο που χρησιμοποιεί το Facebook στο χρονολόγιό του.

inner

Πρόκειται για μια απόφαση που φαίνεται να μην αρέσει καθόλου σε όσους αγάπησαν το Twitter για τη δυνατότητα που έδινε να σχολιάζει ο καθένας οποιονδήποτε και οποιαδήποτε στιγμή καθώς πλέον δεν θα αποφασίζει ο χρήστης τι θα διαβάσει και τι θα σχολιάσει.

Ο CEO Jack Dorsey είναι αποφασισμένος να κάνει την υπηρεσία πιο φιλική γι’ αυτούς που την δοκιμάζουν τώρα για πρώτη φορά. Δεδομένου ότι πολλοί από αυτούς χρησιμοποιούν ήδη το Facebook θα είναι συνηθισμένοι να βλέπουν post όχι σε χρονολογική σειρά.

Πηγή: Newmoney.gr

To Top