Πoινή πέντε θέσεων στον Χάμιλτον λόγω αλλαγής κιβωτίου

Ένα πρόβλημα διαρροής στα υδραυλικά, που είχε παρουσιαστεί και στη Μελβούρνη, θα κοστίσει στον Λιούις Χάμιλτον πέντε θέσεις κατά την εκκίνηση στο Μπαχρέιν, καθώς θα αλλάξει κιβώτιο.

Stoiximan.gr: Θα επιστρέψει ως πρώτος ο Άρης στη Superleague; 

Μεγάλο πλήγμα για την ομάδα της Mercedes. O Λιούις Χάμιλτον θα αλλάξει στον δεύτερο αγώνα της χρονιάς κιβώτιο ταχυτήτων και θα υποχρεωθεί να ξεκινήσει πέντε θέσεις πιο πίσω στον αγώνα, από ό,τι θα έπρεπε με βάση τις επιδόσεις του στις κατατακτήριες δοκιμές το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου. Ο Χάμιλτον θα πραγματοποιήσει με το νέο σαζμάν και τις ελεύθερες δοκιμές του Σαββάτου. Οι κανονισμοί προβλέπουν μία αλλαγή σαζμάν μετά από έξι αγώνες και σε περίπτωση παράβασης τιμωρείται ο οδηγός με πέντε θέσεις μετάθεση προς τα πίσω κατά την εκκίνηση του αγώνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Mercedes του Βρετανού είχε εμφανίσει ήδη στη Μελβούρνη διαρροή στα υδραυλικά της, όμως η αιτία εντοπίστηκε στο Μπαχρέιν μετά από έναν εξονυχιστικό έλεγχο των μηχανικών της ομάδας παρουσία ανθρώπων της FIA.

Η γερμανική ομάδα αποφάσισε τότε να αλλάξει το σαζμάν και να μη ρισκάρει μία εγκατάλειψη του Χάμιλτον στον αγώνα λόγω του συγκεκριμένου προβλήματος.

Εκτός από τον Χάμιλτον, έγινε την Παρασκευή μετά τις δεύτερες ελεύθερες δοκιμές αλλαγή και στο σαζμάν του αυτοκινήτου του Μπότας. Ωστόσο στην περίπτωση του Φιλανδού δεν προβλέπεται κάποια ποινή, επειδή είχε υποχρεωθεί ήδη σε μία τέτοια αλλαγή μετά το ατύχημα που είχε κατά τις κατατακτήριες δοκιμές στη Μελβούρνη. Κάτι ανάλογο ισχύει και για τους Γκροσιάν, Μάγκνουσεν (Haas) και Μάρκους Ερικσον με Sauber, που είχαν εγκαταλείψει στην Αυστραλία.

Ο Χάμιλτον ήταν άτυχος και το 2017 στο Μπαχρέιν, όταν είχε τιμωρηθεί με ποινή πέντε δευτερολέπτων, η οποία του είχε κοστίσει πιθανότατα και τη νίκη.

Πηγή: gazzetta.gr

To Top