Ράτζα: «Ο Γκάλης έβαλε την Ελλάδα στον χάρτη του ευρωπαϊκού μπάσκετ»

Άλλος ένας μεγάλος του ευρωπαϊκού και του παγκοσμίου μπάσκετ έφτασε πριν από λίγη ώρα στη Θεσσαλονίκη. Ο λόγος για τον Ντίνο Ράτζα, ο οποίος δεν έκρυψε τη χαρά του που θα πάρει μέρος κι αυτός στη γιορτή προς τιμήν του Νίκου Γκάλη. Ο Κροάτης παλιός σέντερ επεσήμανε πως ο «Νικ» μαζί με τη βοήθεια των συμπαικτών του στον Άρη και στην Εθνική έβαλαν την Ελλάδα στον χάρτη του ευρωπαϊκού μπάσκετ. 

Ο Ράτζα δήλωσε αρχικά πως «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι και πάλι στη Θεσσαλονίκη. Αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα η πρόσκληση που δέχθηκα για να τιμήσω κι εγώ τον Νίκο Γκάλη σ’ αυτή την ξεχωριστή εκδήλωση. Ο Νίκος είναι ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Εκείνος και η δική του γενιά έβαλαν την Ελλάδα στον χάρτη του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Χαίρομαι που θα συμμετάσχω σ’ αυτή τη γιορτή. Έχω παίξει σε πολλούς σπουδαίους αγώνες στη Θεσσαλονίκη, έχω τόσο πολλές αναμνήσεις απ’ αυτή την πόλη. Θυμάμαι τους οπαδούς του Άρη που ήταν οι πιο τρελοί».

Ο παλιός παίκτης της Γιουγκοπλάστικα αισθάνεται πάντα πολύ ωραία όταν έρχεται στην Ελλάδα, με την οποία έχει ισχυρούς δεσμούς. «Αυτό μου μένει είναι οι αναμνήσεις και οι φιλίες που κάνεις. Έχω κάνει πολλούς φίλους στην Ελλάδα. Μου αρέσει πολύ η Ελλάδα και πραγματικά απόλαυσα τη ζωή στο διάστημα που έμεινα εδώ. Ήταν ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της καριέρας μου».

Ο Ράτζα διατηρείται σε πολύ καλή κατάσταση και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η γυμναστική παραμένει τρόπος ζωής γι’ αυτόν.  Δεν προπονούμαι τελευταία, έχω κάποια προβλήματα με τα γόνατα μου. Η γυμναστική όμως είναι στο DNA μου. Όταν ξεκινάς το κάνεις για τόσα πολλά χρόνια δεν σταματάς μέχρι να πεθάνεις. Χαίρομαι που θα δω όλους αυτούς τους ανθρώπους με τους οποίους μας ενώνουν τόσο πολλά πράγματα.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχει την ευκαιρία να συναντήσει μετά από καιρό και τον πολύ καλό του φίλο, Στόγιαν Βράνκοβιτς. Ο Στόικο είναι ένας από τους καλύτερους μου φίλους. Έχω καιρό να τον δω γιατί μένει μόνιμα στις ΗΠΑ και χαίρομαι πολύ που θα τον δω».

To Top