Ρεκόρ… 50 ετών για Λεμπρόν

Με την πέμπτη του σερί παρουσία σε τελικούς ΝΒΑ ο Λεμπρόν Τζέιμς πέτυχε ένα ιστορικό ρεκόρ που υπήρχε εδώ και μισό αιώνα…

Δεν ξέρουμε αν οι συγκρίσεις με Τζόρνταν, Μπερντ, Μάτζικ και λοιπούς θρύλους είναι εφικτές ή αποτελούν ιεροσυλία, αλλά ο Λεμπρόν Τζέιμς μπορεί να καυχιέται πλέον πως πέτυχε κάτι που οι προαναφερθέντες δεν κατάφεραν ποτέ στην καριέρα τους.

Μετά το 4-0 των Καβαλίερς επί των Χοκς, ο «βασιλιάς» έγινε ο πρώτος παίκτης που φτάνει για πέμπτη διαδοχική σεζόν στους τελικούς του ΝΒΑ μετά από περίπου μισό αιώνα. Οι προηγούμενοι που το είχαν καταφέρει ήταν στη δεκαετία του 1960 (1962-1966) οι Μπιλ Ράσελ, Σατς Σάντερς, Κέι Σι Τζόουνς και Σαμ Τζόουνς με τους Σέλτικς, ενώ μόλις δέκα συνολικά έχουν πετύχει κάτι τέτοιο και οι οκτώ εξ αυτών ανήκαν στη δυναστεία των Σέλτικς στα μέσα του περασμένου αιώνα.

Ο Λεμπρόν μετά τους τέσσερις σερί τελικούς με το Μαϊάμι, από το 2011 μέχρι το 2014, πρόσθεσε τον φετινό με τους Καβαλίερς και θα διεκδικήσει τον τρίτο τίτλο στην καριέρα του. Συνοδοιπόρο σε αυτή την πενταετία τελικών είχε τον Τζέιμς Τζόουνς, ωστόσο ο τελευταίος δεν είχε αγωνιστεί καθόλου στους τελικούς του 2011. Και σε αντίθεση με τους Σέλτικς εκείνης της εποχής, οι «Καβς» δεν έπρεπε απλώς να είναι καλύτεροι από τρεις ομάδες της Ανατολής (από τις τέσσερις συνολικά στο ΝΒΑ) για να φτάσουν στους τελικούς, αλλά από… 14!

Ο Μπιλ Ράσελ, πάντως, κρατά το απόλυτο ρεκόρ με δέκα σερί χρονιές παρουσίας σε τελικούς, με τους Σέλτικς.

Πηγή: sport-fm.gr

To Top