Σήμερα η κηδεία του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου

Σήμερα το μεσημέρι θα πουν το στερνό αντίο συγγενείς και φίλοι στον ήρωα πιλότο Γιώργο Μπαλταδώρο που βρήκε τραγικό θάνατο ανοιχτά της Σκύρου, όταν το αεροσκάφος του συνετρίβη 9 ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου.

Η κηδεία θα γίνει στην ιδιαίτερη πατρίδα του σμηναγού στο Μορφοβούνι Καρδίτσας στις 2 το μεσημέρι. Στην κηδεία αναμένεται να παρευρεθεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Στις 10.30 η σορός του θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στην εκκλησία του χωριού.

Χθες ο αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας, αντιπέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου επισκέφθηκε το σπίτι του άτυχου σμηναγού στην Αθήνα και εξέφρασε τα συλλυπητήρια στους οικείους του.

Ο κυβερνήτης του μονοθέσιου αεροσκάφος M2000-5 της 114ΠΜ/331Μ, καταγόταν από το μικρό χωριό της Καρδίτσας, το οποίο βυθίστηκε στο πένθος από τον απρόσμενο χαμό του.

Απαρηγόρητη η οικογένεια του 34χρονου κυβερνήτη δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο άνθρωπός τους δεν βρίσκεται στη ζωή.

Συγγενείς, φίλοι και γνωστοί μιλούν για έναν έμπειρο κυβερνήτη, έναν φιλότιμο και γελαστό νέο, που διακρινόταν για την αγάπη του για τα αεροπλάνα και την Πολεμική Αεροπορία, έναν άνθρωπο που δεν του έλειπε ποτέ το χαμόγελο, σε συνδυασμό με τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα που τον διέκρινε σε κάθε του πράξη, σε κάθε ενέργειά του.

Η σορός του άτυχου πιλότου βρέθηκε, την Παρασκευή, από ένα αλιευτικό σκάφος, το οποίο συμμετείχε στις έρευνες εντοπισμού του. Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τα αίτια της τραγωδίας.

Η Βουλή «υιοθέτησε» τα παιδιά του πιλότου του μοιραίου Mirage 2000

Στην «υιοθέτηση» των παιδιών του Γιώργου Μπαλταδώρου, που έχασε τη ζωή του στην πτώση αεροπλάνου στη Σκύρο, προχώρησε η Βουλή.

Αυτό σημαίνει ότι, σύμφωνα με απόφαση που είχε πάρει η Ολομέλεια της Βουλής το 2010 επί προεδρίας Φίλιππου Πετσάλνικου, η Βουλή θα καλύψει τα έξοδα των ανήλικων παιδιών, μέχρι την ηλικία των 25 ετών,

Η Βουλή στην απόφαση αναφέρει:

«Η Βουλή θα προχωρήσει άμεσα στη στήριξη της οικογένειας του Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου προβαίνοντας στην “υιοθεσία” των ανήλικων τέκνων του εκλιπόντος.

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης εκφράζοντας έμπρακτα τη θλίψη του για την αδόκητη απώλεια του Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, και ακολουθώντας την Απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων, η οποία προβλέπει την “υιοθεσία” των ανήλικων τέκνων των πεσόντων εν ώρα καθήκοντος, ανακοινώνει ότι η Βουλή άμεσα θα προχωρήσει στη στήριξη της οικογένειας του Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου προβαίνοντας στην “υιοθεσία” των ανήλικων τέκνων του εκλιπόντος».

Νωρίτερα με tweet του την «υιοθέτηση» είχε ζητήσει και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

«Η Πολιτεία οφείλει έμπρακτα να στηρίξει την οικογένεια του ήρωα πιλότου μας. Με την υιοθέτηση από τη Βουλή των δυο ανήλικων παιδιών και χορηγώντας τιμητική σύνταξη στη σύζυγό του» ανέφερε στο tweet του.

To Top