Σίμτσακ: “Ο ρόλος μου είναι να αξιοποιώ τις πάσες των συμπαικτών μου…”

Ο Βασίλης Σίμτσακ άφησε στην άκρη τη δική του εκπληκτική απόδοση στο φινάλε του αγώνα στα Τρίκαλα και εξήρε την ομαδική δουλειά που έγινε για τη νίκη που δίνει στον Άρη θέση στην πρώτη εξάδα.

Ο κορυφαίος του σημερινού Άρη τόνισε αρχικά: “Το θέμα είναι ότι κέρδισε η ομάδα. Προερχόμασταν από μία μεγάλη διακοπή, δυν το ότι είχαμε τον Σάσα, που μας έχει κουβαλήσει μέχρι εδώ, τραυματία και χωρίς προπόνηση. Έπρεπε όλοι να δώσουμε το κάτι παραπάνω, όχι για να καλύψουμε τόσο το κενό του, αλλά το ότι ήταν πολύ κουρασμένος. Φάνηκε αυτό στα σουτ που πήρε. Πιστεύω ότι πήραμε μια πολύ σημαντική νίκη για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Εξασφαλίσαμε την εξάδα, ίσως και τη πεντάδα και προχωράμε” και πρόσθεσε: “Ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο δεν κυριάρχησαν οι άμυνες, το ευχαριστήθηκε ο κόσμος… Έπρεπε να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι στην άμυνα, δεν ήμασταν δυστυχώς, αλλά τέλος καλό, όλα καλά”.

Για την αγωνιστική απραξία είπε ότι “φάνηκε ότι ήμασταν εκτός ρυθμού. Τα φιλικά δεν είναι σαν τα επίσημα. Πίστευα ότι θα βρούμε λίγο ρυθμό μετά το πρώτο δεκάλεπτο, αλλά αυτό δεν έγινε. Η άμυνα μας έμεινε… πίσω, αλλά σημασία έχει η νίκη”.

Για τους 9 σερί πόντους του είπε ότι “το κρίσιμο σημείο ήταν το τρίποντο του Τόμας στον έναν πόντο. Ο ρόλος μου είναι να αξιοποιώ τις πάσες των συμπαικτών του. Το έκανα και κερδίσαμε”.

Για το αν μπορεί ο Άρης να κάνει την… υπέρβαση με Παναθηναϊκό ή Ολυμπιακό σχολίασε: “Έχουμε δείξει ότι αν είμαστε συγκεντρωμένοι, μπορούμε να κερδίσουμε οποιονδήποτε αντίπαλο. Το θέμα είναι να υπάρχει επικοινωνία στο γήπεδο, να είμαστε καλά στο πίσω μέρος, που είναι η δύναμή μας. Μπροστά υπάρχει το ταλέντο να σκοράρουμε. Τώρα σε αυτά τα παιχνίδια πρέπει να έχουμε καλό τρίποντο και ο αντίπαλος να μην είναι σε καλή μέρα…”.

Για το ρεκόρ των 15 νικών είπε: “Εγώ δεν τα κοιτάω αυτά. Σε άλλες εποχές με 15 νίκες θα ήμασταν τρίτοι. Σκοπός είναι να κάνουμε όσες περισσότερες νίκες μπορούμε ως το τέλος”.

To Top