Σίμτσακ: “Ποιο ήταν το μεγαλύτερο λάθος της ΑΕΚ που μας έδωσε την πρόκριση”

Ο Βασίλης Σίμτσακ μίλησε για τη σειρά με την ΑΕΚ, για τους ημιτελικούς με τον Ολυμπακό και το κίνητρο που έχει ο Άρης στη συνέχεια των πλέι οφ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο Sport24 Radio:

Για τη σειρά των προημιτελικών με την Α.Ε.Κ.: «Ο Άρης χρειαζόταν πολύ αυτήν την πρόκριση, καθώς είχε πολύ καιρό να κάνει μία μεγάλη επιτυχία και να φέρει χαρά στον κόσμο της Θεσσαλονίκης. Το γεγονός ότι ήρθε κόντρα σε έναν μεγάλο αντίπαλο, μία μεγάλη ομάδα, την Α.Ε.Κ. δίνει στην πρόκριση μεγαλύτερη αξία. Αυτό που κρατάμε είναι ότι δεν τα παρατήσαμε σε καμία στιγμή, ειδικά μετά το παιχνίδι στο Ο.Α.Κ.Α., που η αλήθεια είναι ότι εκεί δεν μπήκαμε καν στο παρκέ».

Για το τι συνέβη σε αυτό το ματς: «Από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά το παιχνίδι μας ξέφυγε και έβλεπα την ομάδα μου να έχει χάσει το μυαλό και τη συγκέντρωσή της. Παράλληλα, πήγαιναν και όλα τέλεια για την Α.Ε.Κ. και έτσι «άνοιξε» η διαφορά. Σε ένα τάιμ άουτ, πέντε λεπτά πριν τη λήξη είπα στους συμπαίκτες μου, μετά την ομιλία του προπονητή, ότι αυτό που έγινε ήταν το μεγαλύτερο λάθος της Α.Ε.Κ. και ότι πρέπει να το θυμόμαστε στη Θεσσαλονίκη. Αν χάναμε με 5 ή 7 πόντους διαφορά δεν θα παίρναμε την πρόκριση. Μπορώ να πω ότι αυτή η ντροπιαστική ήττα μας έκανε εν τέλει καλό, πράγμα που φάνηκε στο τρίτο ματς. Μας πείραξε τόσο πολύ που μέχρι και οι ξένοι παίκτες, που συνήθως δε ρισκάρουν, ήθελαν να παίξουν για εμάς, την ομάδα, την ιστορία και τον κόσμο, που μας έχει ακολουθήσει μέχρι εδώ. Για εμάς τους υπόλοιπους ήταν έμπνευση η υπερπροσπάθεια του Νέιμικ, που προσπαθούσε να προσφέρει με όποιον τρόπο μπορούσε».

Για την πορεία του Άρη: «Μας επηρέασε πολύ το διακοπέν παιχνίδι με τον Π.Α.Ο.Κ., τη δεύτερη αγωνιστική. Στις προπονήσεις μετά τον αγώνα πηγαίναμε χωρίς διάθεση και λέγαμε ότι χάθηκε όλη η χρονιά. Αλλά δεν τα παρατήσαμε. Όπως και μετά τις τρεις σερί ήττες από ομάδες που δεν είχαν ρυθμό, όπως ο Κόροιβος, ο Πανιώνιος και ο Κολοσσός. Το μυστικό μας ήταν ότι παραμείναμε ενωμένοι και δεν ψάξαμε για δικαιολογίες. Κάναμε την αυτοκριτική μας, ξεπεράσαμε αυτό το δύσκολο σημείο και όλα πήραν το δρόμο τους».

Για τα δυνατά σημεία της ομάδας: «Ο… καπετάνιος παίζει σημαντικό ρόλο. Φυσικά μιλάμε για τον προπονητή που έχτισε μία πολύ καλή ομάδα με εξαιρετικούς χαρακτήρες, αφού δεν υπάρχει κανένα παιδί που να δημιουργεί πρόβλημα. Από εκεί και πέρα, κατάφερε και συνδύασε το ταλέντο με την εργατικότητα και έβαλε ρόλους στην ομάδα. Επίσης, μιλάμε για μία ομάδα με ιστορία και κόσμο. Όλα αυτά μας έχουν φέρει ως εδώ».

Για τον προπονητή του συλλόγου, Δημήτρη Πρίφτη: «Ο προπονητής με γνωρίζει και τον γνωρίζω. Ξέρω τι θέλει από εμένα και αυτός ξέρει ότι όσο κι αν αγωνιστώ δε θα παραπονεθώ. Επίσης, ο προπονητής όταν έχει παίκτες που τους εμπιστεύεται, ξέρει ότι στα δύσκολα θα παλέψουν για αυτόν και θα τον στηρίξουν».

Για τα ημιτελικά: «Η ομάδα έχει ξεπεράσει το ταβάνι της. Τώρα θα παίξουμε με μία από τις τέσσερις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης, αν όχι την κορυφαία. Εμείς οφείλουμε να είμαστε σοβαροί, να ευχαριστηθούμε τα παιχνίδια και διεκδικήσουμε ότι μας αναλογεί».

Για την πιθανότητα να βρεθούν αντιμέτωποι με τον Π.Α.Ο.Κ., στον μικρό τελικό: «Η τρίτη θέση είναι κίνητρο για εμάς και θα είναι καλό για τις δύο ομάδες, που θα τεθούν αντιμέτωπες για έναν στόχο. Θα είναι αγώνες που θα συσπειρώσουν τον κόσμο της Θεσσαλονίκης και μακάρι ο καλύτερος να κερδίσει. Ελπίζω αυτοί να είμαστε εμείς».

Για τον κόσμο στη Θεσσαλονίκη: «Μεταξύ μας οι αθλητές ρωτάμε ο ένας τον άλλο για τις συνθήκες στις ομάδες. Στη Θεσσαλονίκη ήρθα λίγο σφιγμένος, καθώς δεν ήξερα τι θα αντιμετωπίσω. Πλέον λέω τα καλύτερα για την ομάδα και τους ανθρώπους της. Τώρα με την έλευση του νέου επενδυτή θα υπάρχουν περισσότερα εφόδια για μία καλύτερη συνέχεια».

Για τον συμπαίκτη του, τον Αλέξανδρο Βεζένκοφ: «Έχει όλα τα εχέγγυα και τα προσόντα για να φτάσει πολύ ψηλά. Το μεγαλύτερο προσόν του δεν είναι αυτά που κάνει στο γήπεδο, αλλά το μυαλό του. Δεν έχω δει ξανά ένα παιδί 19 χρονών να σκέφτεται έτσι όπως ο Σάσα. Τα υπόλοιπα τα έχει και αν τα δουλέψει ακόμα περισσότερο μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά».

Για το ΝΒΑ: «Εγώ υποστηρίζω τους Σέλτικς, φέτος ήμουν και με τους Σπερς, αλλά τώρα παρακολουθώ τα πλέι οφ ως ουδέτερος. Για τον τελικό βλέπω Γκόλντεν Στέιτ-Κλίβελαντ. Οι Καβαλίερς θα περάσουν εύκολα την Ατλάντα και οι Γουόριορς θα προκριθούν, εκτός αν ο Χάουαρντ αποφασίσει να παίξει σαν ολ σταρ. Οι Ρόκετς τον χρειάζονται πάρα πολύ».

Για τους Γουόριορς: «Αν εξαιρέσουμε τους Σπερς, είναι η ομάδα που κυκλοφορεί καλύτερα την μπάλα. Επίσης, οι Γουόριορς έχουν δύο από τους μεγαλύτερους σουτέρ στην ιστορία του ΝΒΑ. Αν καταφέρουν και γίνουν πιο… σκληροί στην άμυνα θα είναι το φαβορί για τον τίτλο. Αυτό είναι το μόνο που τους λείπει. Η δυνατή άμυνα».

Για το ποιος γκαρντ του ΝΒΑ είναι ο πιο δύσκολα αντιμετωπίσιμος: «Σίγουρα ο Στεφ Κάρι. Έχει το σουτ, την πάσα και τη διείσδυση, παρότι είναι… μικροκαμωμένος. Έχει αυτό που λέμε την τριπλή απειλή, που τον κάνει απρόβλεπτο».

To Top