Σίμτσακ: “Πολύ σημαντική νίκη, θέλουμε τους δυο βαθμούς και την άλλη βδομάδα”

Ο Βασίλης Σίμτσακ στάθηκε στη σημασία που είχε για τον Άρη η κατάκτηση της νίκης αλλά και στην ευκαιρία που δόθηκε στην ομάδα να την διεκδικήσει στο γήπεδο με την απόφαση επανάληψης του αγώνα.

Ο παίκτης των κίτρινων είπε αρχικά: “Πολύ σημαντική νίκη. Ήταν ένας ιδιαίτερος αγώνας όχι γιατί παίζαμε κόντρα στον ΠΑΟΚ αλλά γιατί ήταν ένα παιχνίδι που είχε διακοπεί και θα ήταν άσχημο να μην το παίξουμε. Θα μας βοηθήσουν οι δυο βαθμοί που πήραμε στη συνέχεια. Ήμασταν πολύ νευρικοί, είχαμε πολύ άγχος κι αυτό φάνηκε από την αστοχία μας. Καταφέραμε όμως να την καλύψουμε με τα επιθετικά ριμπάουντ και ειδικά στην τέταρτη περίοδο που πήραμε μια σημαντική διαφορά στο τέλος. Χάσαμε κάποια ριμπάουντ, δεν είχαμε καλές επιλογές και δώσαμε το δικαίωμα στον ΠΑΟΚ να μας πλησιάζει. Η αστοχία του ΠΑΟΚ και η δική μας ψυχραιμία ωστόσο μας έδωσαν τη νίκη. Προχωράμε… Είναι πολύ νωρίς ακόμη. Παίζουμε με τον ΠΑΟΚ εκτός έδρας και είναι δυο βαθμοί που τους χρειαζόμαστε”.

Ερωτηθείς για τις ιδιαιτερότητες ενός τέτοιου ντέρμπι επεσήμανε:  “Ήταν ένα πολύ ιδιαίτερο παιχνίδι γιατί οι άνθρωποι της διοίκησης έκαναν τεράστια προσπάθεια για να επαναληφθεί και να μας δώσουν την ευκαιρία να διεκδικήσουμε τους δυο βαθμούς μέσα στο γήπεδο. Ένα ακόμη στοιχείο είναι ότι πολλοί παίκτες δεν έχουν εμπειρία από τέτοια ματς. Είναι ένα παιχνίδι που θέλει πολύ μεγάλη συγκέντρωση και πήραμε μια πρώτη γεύση. Πολλοί παίκτες δεν τα έχουν ζήσει αλλά εμείς οι επαγγελματίες γι΄αυτά ζούμε. Αυτά τα παιχνίδια θυμάσαι όταν σταματήσεις. γι΄αυτό πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Υπήρχε άγχος, έγιναν βεβιασμένες επιλογές. Θέλαμε στην τελευταία περίοδο να τελειώσουμε το παιχνίδι πιο γρήφορα. Να βάλουμε ένα καλάθι. Είναι κάποιες λεπτομέρειες που δουλεύουμε στην προπόνηση για να τις βελτιώσουμε”.

To Top