ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Σακριπάντι στο PRESSARIS: “Τιμή και περηφάνια που θα αντιμετωπίσω τον Άρη του Γιαννάκη!”

Ο προπονητής της Αβελίνο, Στέφανο Σακριπάντι, μίλησε αποκλειστικά στο PRESSARIS και τον Κωνσταντίνο Βελιτσικάκη για την αυριανή αναμέτρηση κόντρα στον Άρη, στα πλαίσια της έκτης αγωνιστικής του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Ιταλός τεχνικός είναι γνώριμος της καυτής έδρας του «Nick Galis Hall», έχοντας αντιμετωπίσει τους «κίτρινους» τη σεζόν 2004-05, ως προπονητής της Καντού. Ως εκ τούτου, δε δίστασε να αναφερθεί πρώτα στους φιλάθλους των «κιτρίνων», αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Η ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλοι του Άρη είναι μοναδική, η αφοσίωσή τους στην ομάδα είναι τόσο δυνατή που γίνεται αντιληπτή από τους παίκτες κατά τη διάρκεια του αγώνα. Γι’ αυτό το λόγο, θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι κι απόλυτα συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι και στο έργο μας, δίχως να επηρεαστούμε από το τι γίνεται εκτός των τεσσάρων γραμμών».

Ο Σακριπάντι έπλεξε το εγκώμιο για τον Παναγιώτη Γιαννάκη, στεκόμενος στην προσφορά του στο Ελληνικό κι όχι μόνο μπάσκετ, ως παίκτης και προπονητής: «Ο κ. Γιαννάκης είναι ένας πραγματικός μύθος, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλη την Ευρώπη. Κατάφερε κι έδωσε μία δυνατή και χαρακτηριστική ταυτότητα στο Ελληνικό μπάσκετ, εκφράζοντας το σκληρό τρόπο παιχνιδιού που ο ίδιος επέδειξε κατά τη διάρκεια των αγωνιστικών του χρόνων. Όσο για το γεγονός που θα τεθώ αντιμέτωπός του, αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα. Είναι κάτι το οποίο με γεμίζει με υπερηφάνεια κι ελπίζω στο τέλος να βγω νικητής από την αναμέτρηση».

Αναφορικά με τον αγώνα, ο 47χρονος Ιταλός τεχνικός στάθηκε στην αγωνιστική αστάθεια που επιδεικνύει ο Άρης, τονίζοντας: «Θα πρέπει να ελένξουμε το ρυθμό καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, τόσο μέσα από την αμυντική όσο και την επιθετική μας λειτουργία. Η στατιστική καταγράφει ότι σκοράρουμε 10 πόντους μ.ο. περισσότερους απ’ ότι ο Άρης, παρ’ όλα αυτά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Άρης είναι μία ομάδα με αρκετά σκαμπανεβάσματα στο παιχνίδι του, οπότε όλα μπορούν να συμβούν. Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετώπισαν οι άλλες ομάδες τον Άρη αποτελεί οδηγό για μας, παρά τον περιορισμένο χρόνο προετοιμασίας μας λόγω των πολλών παιχνιδιών το τελευταίο χρονικό διάστημα».

Ερωτώμενος για το αν συγκεκριμένοι παίκτες των «κιτρίνων» χρίζουν ιδιαίτερης προσοχής, ο Σακριπάντι σχολίασε: «Σίγουρα υπάρχουν παίκτες που ξεχωρίζουν, όπως οι Μπένσον, Μπελ και Γουίβερ. Όμως, η συνολική κι ομαδική προσπάθεια μπορεί να μας δημιουργήσει προβλήματα. Όλοι οι παίκτες του Άρη έχουν δυνατές αμυντικές αρχές, τη στιγμή που όλοι μπορούν να συνεισφέρουν στο επιθετικό κομμάτι. Εμείς από την πλευρά μας πρέπει να κοιτάξουμε την ομαδική λειτουργία του Άρη και να μην επικεντρωθούμε σε συγκεκριμένους παίκτες».

Η ομάδα της Αβελίνο ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη, έχοντας ρεκόρ 3-2 κι έχοντας κερδίσει εκτός έδρας το φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου, Μπεσίκτας. Ο Ιταλός τεχνικός παραμένει προσγειωμένος, δηλώνοντας: «Ειλικρινά, δεν πιστεύω πως η Αβελίνο είναι μία από τις πιο δυνατές ομάδες του ομίλου. Αντιθέτως, πιστεύω πως ο όμιλος είναι αρκετά ισορροπημένος, με αρκετές καλές και ισάξιες ομάδες. Μία εκτός έδρας νίκη επί του Άρη ίσως μας δώσει το πλεονέκτημα για τη διεκδίκηση της πρώτης θέσης, όμως ο δρόμος είναι μακρύς και τα υπολοιπόμενα παιχνίδια αρκετά».

To Top