Σαμαράς: “Ο Καλαϊτζίδης και το όνομα του Άρη είναι οι λόγοι που ήρθα”

O Δημήτρης Σαμαράς εξέφρασε τη σιγουριά πως οι «κιτρινόμαυροι» στο τέλος της χρονιάς, θα εξασφαλίσουν την άνοδο τους στην επόμενη κατηγορία.

Αναλυτικά όσα είπε στο “Αθλητικό Μετρόπολις”:

Για το ντεμπούτο με νίκη απέναντι στον Ορφέα: «Μου προκάλεσε πολύ ευχάριστα συναισθήματα, αφού συνδυάστηκε με νίκη. Επαιξα σε ένα πολύ ιστορικό γήπεδο –έστω και χωρίς πολύ κόσμο- και για μένα ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Δεν υπάρχει παίκτης να μην θέλει να παίζει σε ένα γεμάτο Βικελίδης. Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα γήπεδα στην Ελλάδα, όπου μπορεί να δημιουργηθεί εντυπωσιακή ατμόσφαιρα».

Για το ντεμπούτο πολλών παικτών: «Πιστεύω πως όλοι οι νεοαποκτηθέντες βοήθησαν πολύ την ομάδα. Μόλις μπουν και οι υπόλοιποι, εκτιμώ πως θα έχουμε φοβερή ομάδα. Οταν αρχίσουμε να λειτουργούμε και να δουλεύουμε σαν ένα στην προπόνηση, θα είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα από όσα δείξαμε στον Ορφέα».

Για τη συνέχεια του πρωταθλήματος: «Στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν ξέρει τι μπορεί να συμβεί, υπάρχουν δοκάρια, ατυχίες. Δείχνουμε, πάντως, πως σαν ομάδα μπορούμε να συνεχίσουμε μόνο με νίκες. Αν λειτουργήσουμε σωστά, δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα μέχρι τέλους».

Για το συνδυασμό νίκης-θεάματος: «Ο καινούριος προπονητής αρέσκεται στο επιθετικό ποδόσφαιρο. Αν αυτό συνδυαστεί με νίκες και θέαμα, θα είναι ότι καλύτερο για τον Αρη. Στην ομάδα υπάρχουν πάρα πολύ καλοί ποδοσφαιριστές, που μπορούν να συνδυάσουν το θεαματικό με το αποτελεσματικό ποδόσφαιρο».

Για το αν χρειάζεται χρόνος: «Με τον καιρό όλα διορθώνονται. Οσο γνωριζόμαστε και δουλεύουμε όλοι μαζί, θα είναι καλύτερα. Ηταν πρώτο ματς για πολλούς από μας απέναντι στον Ορφέα, κάποιες συνεργασίες δεν μας βγήκαν στο γήπεδο. Αυτά, όμως, θα εξαλειφθούν στη συνέχεια και θα είμαστε πολύ καλύτεροι».

Για τις στημένες φάσεις: «Δουλεύουμε πολύ στις στημένες φάσεις. Προσωπικά, μου δίνεται η δυνατότητα να συμμετέχω στο επιθετικό παιχνίδι μέσω αυτών και μου αρέσει να σκοράρω. Είναι, βέβαια, και θέμα δουλειάς, αλλά πιστεύω πως θα έχουμε πολλά γκολ από τέτοιες φάσεις στη συνέχεια».

Για την παρουσία του Δημήτρη Καλαϊτζίδη: «Ηταν από τους βασικούς λόγους που ήρθα στον Αρη. Τον γνωρίζω πολλά χρόνια, ήμασταν μαζί από το ξεκίνημά μου στους Λύκους. Πρόκειται για έναν από τους πιο σοβαρούς ανθρώπους και καλούς προπονητές που έχω γνωρίσει στη ζωή μου. Βέβαια, έπαιξε και το όνομα του Αρη τεράστιο ρόλο. Μακάρι η ομάδα να ήταν στην Α’ Εθνική και να ερχόμουν να βοηθήσω».

Για την οργάνωση της ομάδας και τις προϋποθέσεις επιστροφής, εκεί που ανήκει: «Στον Αρη υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις. Ούτως ή άλλως ήταν τόσο καιρό στους μεγάλους και, ξαφνικά, μέσα σε ένα καλοκαίρι, βρέθηκε στη Γ’ Εθνική. Στην ομάδα φαίνεται πως γίνονται σοβαρά πράγματα. Πιστεύω πως με σωστές κινήσεις και σωστή διαχείριση, ο Αρης θα ξαναβρεθεί εκεί που πραγματικά ανήκει».

 

Στέλνοντας ένα μήνυμα στον κόσμο του Αρη, ο Σαμαράς, είπε: «Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να εξασφαλίσουμε την άνοδο. Αυτό που θέλουμε εμείς, είναι να μας βοηθήσουν κι αυτοί όσο περισσότερο μπορούν από την πλευρά τους».

To Top