ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Σανικίτζε στο PRESSARIS: “Πιστεύω σ’ αυτήν την ομάδα, γι’ αυτό είμαι εδώ! Γιατί να μην παίξουμε εμείς στους τελικούς;”

Ο Βίκτορ Σανικίτζε θα ήθελε πολύ να συνδυάσει την δική του παρουσία με την επιστροφή του Άρη στους τελικούς του πρωταθλήματος. Όπως επεσήμανε στο PRESSARIS είναι κάτι που πιστεύει ότι μπορεί να κάνει ο φετινός Άρης, για τον οποίο μόνο καλά λόγια άκουσε από τον Νίκο Ζήση και τον Κώστα Καϊμακόγλου, με τους οποίους συνυπήρξε στην Ούνιξ Καζάν.

Βίκτορ, ένα πρώτο σχόλιο για το ντεμπούτο σου με τον Άρη και αν θυμάσαι να έχεις δώσει στο παρελθόν 11 ασίστ…

Καταρχήν είμαι χαρούμενος που βοήθησα την ομάδα στο παιχνίδι (με την Στεάουα) και που κερδίσαμε, ήταν σημαντικός. Είμαι σίγουρος ότι δεν είχα δώσει ποτέ 11 ασίστ πριν και με κάνει χαρούμενο. Δεν το ήξερα την ώρα του αγώνα ότι έδωσα τόσες τελικές πάσες.

Η δική σου παρουσία έφερε ομαδικότητα, είχατε 28 ασίστ…

Είναι καλό αυτό το στοιχείο. Δείχνει ότι βαδίζουμε στον σωστό δρόμο, ότι μοιράζουμε σωστά τη μπάλα. Είναι σημαντικό να μην υπάρχει εγωισμός σε μια ομάδα και φυσικά πάντοτε οι ασίστ εξαρτώνται από τους συμπαίκτες, διότι κάποιος πρέπει να σκοράρει για να θεωρηθεί ασίστ. Έχουμε χρόνο να δουλέψουμε στα λάθη μας και νομίζω ότι θα είμαστε μια χαρά.

Ποια ήταν η πρώτη σκέψη σου όταν ο Άρης σου έκανε την πρόταση; Τι σκέφτηκες πριν απαντήσεις;

Μόνο θετικά πράγματα σκέφτηκα! Ήξερα τον Άρη, την ιστορία του και δεν υπήρχε ερώτημα από μπασκετικής άποψης να συνεχίσω εδώ την καριέρα μου, ήταν ένα βήμα μπροστά για μένα.

Είχες την ευκαιρία να μιλήσεις με τον Νίκο Ζήση και τον Κώστα Καϊμακόγλου για τον Άρη;

Ναι βέβαια, μίλησα μαζί τους. Μου είπαν όλα τα καλά, υποστήριξαν την επιλογή μου να έρθω εδώ και μου είπαν και οι δύο ότι θα απολαύσω το μπάσκετ σε αυτήν την ομάδα, σε αυτό το γήπεδο.

Μιλώντας με τον Νίκο Ζήση για σένα, είπε ότι εφόσον δοθεί σε σένα εμπιστοσύνη και χρόνος συμμετοχής, θα πετύχεις σίγουρα στον Άρη…

Τον ευχαριστώ τον Νίκο και ελπίζω να επιβεβαιώσω τα λόγια του και να μην τον απογοητεύσω.

sanikidze-zisis

Ήρθες τελευταίος στην ομάδα, τι έχεις διαπιστώσει βάσει και της εμπειρίας σου; Πού πρέπει να βελτιωθεί η ομάδα περισσότερο;

Όταν υπάρχει μια νέα ομάδα, με καινούριους παίκτες χρειάζεται χρόνος για να προσαρμοστούν μεταξύ τους οι παίκτες, να προσαρμοστούν στην φιλοσοφία του προπονητή, να γνωριστούν μεταξύ τους όλοι εντός κι εκτός παρκέ. Πάντα χρειάζεται χρόνος, ανεξαρτήτως του τι παίκτες παίρνει μια ομάδα. Εγώ έχασα μέρος της προετοιμασίας επειδή ήμουν στην Εθνική ομάδα, αλλά ουσιαστικά είμαι προπονημένος, γιατί κάποια κομμάτια που αφορούν την φυσική κατάσταση τα έκανα με την Εθνική. Απλώς τώρα πρέπει να μπω στο σύστημα, να μάθω λεπτομέρειες που αφορούν την τακτική. Βλέπω ποιοτικούς παίκτες και δεν τίθεται ερώτημα ότι μπορούμε να κερδίσουμε όλες τις ομάδες που θα παίξουμε μέσα στην έδρα μας! Το θέμα είναι να είμαστε σε υψηλό επίπεδο στα εκτός έδρας παιχνίδια. Ξέρω ότι η ελληνική λίγκα είναι σκληρή, αλλά έχουμε καλούς παίκτες, υπάρχει καλή χημεία, βέβαια έχουμε ακόμα πράγματα να δουλέψουμε. Πιστεύω στην ομάδα, γι’ αυτό είμαι εδώ!

Τι άποψη έχεις σχηματίσει για το ελληνικό πρωτάθλημα, έχοντας αγωνιστεί σε Ισπανία, Ιταλία, Ρωσία και Τουρκία;

Η Ισπανία έχει περισσότερες ομάδες Ευρωλίγκας, αλλά τα τελευταία χρόνια βλέπουμε ότι ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός είναι πάντα πολύ δυνατές ομάδες. Είδα, όμως, τα αποτελέσματα της περσινής χρονιάς, είδα ότι ο Άρης πήγε σε πέμπτο παιχνίδι τον ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό, άρα όλα είναι πιθανά εδώ να συμβούν. Κέρδισαν επίσης και την Ούνιξ εκτός έδρας πέρσι… Είχαν καλά αποτελέσματα. Πιστεύω στην ομάδα και πραγματικά είμαι εδώ για μια πετυχημένη χρονιά.

Τι θα θεωρηθεί επιτυχία για σένα τον Ιούνιο;

Να μπορέσουμε να μπούμε ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό! Όλοι γνωρίζουν και περιμένουν αυτές τις δύο ομάδες να παίξουν τελικό, αλλά γιατί όχι να το κάνουμε εμείς; Και από τη στιγμή που πας σε έναν τελικό όλα είναι πιθανά να συμβούν!

To Top