ΜΠΑΣΚΕΤ

Σαν σήμερα ο Άρης 20 χρόνια πριν κατέκτησε το πιο παλικαρίσιο Κύπελλο, στο «φάιναλ φορ των απλήρωτων!» (video)

Ήταν η πρώτη μέρα του Φλεβάρη του 1998 όταν οι κίτρινοι κατέκτησαν το Κύπελλο Ελλάδας, στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, σε μια επική προσπάθεια, που έμεινε στην ιστορία ως το «Φάιναλ Φορ των απλήρωτων!» 

Stoiximan.gr: Θα επιστρέψει ως πρώτος ο Άρης στη Superleague;

Παρά τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που είχαν ως αποτέλεσμα τις αποχωρήσεις βασικών παικτών όπως ο Ορτίθ και ο Σοκ ο Άρης, παίζοντας σε ένα Αλεξάνδρειο που κόχλαζε και έσφυζε από πάθος κατάφερε να κερδίσει στον ημιτελικό τον πανίσχυρο Παναθηναϊκό και με μόλις έξι παίκτες την πανίσχυρη ΑΕΚ του Γιάννη Ιωαννίδης στον τελικό, φτάνοντας στην κατάκτηση του τροπαίου!

Ο Παναγιώτης Λιαδέλης αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της διοργάνωσης, πραγματοποιώντας συγκλονιστικές εμφανίσει. Ο Μάριο Μπόνι που ήταν με το ένα πόδι στο αεροπλάνο πανηγύρισε με την ψυχή του την κατάκτηση του τροπαίου. Πριν την στέψη πήρε το τύμπανο, δίνοντας συνθήματα στο πέταλο!

Το κύπελλο του 1998 ήταν το προτελευταίο εγχώριο τρόπαιο (σ.σ. μεσολάβησε και η κατάκτηση του Τσάμπιονς Καπ) για τον «Αυτοκράτορα» του ελληνικού μπάσκετ του ελληνικού μπάσκετ, καθώς έξι χρόνια μετά ακολούθησε το κύπελλο στο φάιναλ φορ της Λαμίας με αντίπαλο στον επεισοδιακό τελικό τον Ολυμπιακό (73-70).

Το φύλλο αγώνα του τελικού:

Άρης-ΑΕΚ 71-68

Διαιτητές: Κουκουλεκίδης-Ζαβλανός

Άρης (Μαγκώτσιος): Λιαδέλης 22(1), Χρυσανθόπουλος 3(1), Πάσπαλι 12, Σιούτης 15(2), Γαλακτερός 3(1), Ναχάρ 3, Αγγελίδης 5(1), Φλώρος, Όρτμαν, Μπόνι 8.

ΑΕΚ (Ιωαννίδης): Κολντεμπέλα 2, Λάσα 13(2), Πρέλεβιτς, Άντερσον 18, Χατζής 14(2), Λάρσεν, Κακιούζης 4, Τσακαλίδης 6, Άντερσεν, Αλεξάντερ 11.

To Top