Σε κρίση η σχέση Μασία – Μπαρτσελόνα

Ολοένα και λιγότερους εκπροσώπους της περίφημης Ακαδημίας «Μασία» έχει η πρώτη ομάδα της Μπαρτσελόνα, με τους «μπλαουγκράνα» να λαμβάνουν μέτρα αντιμετώπισης του φαινομένου.  Stoiximan.gr: Θα επιστρέψει ως πρώτος ο Άρης στη Superleague;

Aν υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο κανείς δεν μπορεί να εκφράσει αμφιβολίες για το «καμάρι» της Μπαρτσελόνα αυτός είναι το κορυφαίο τμήμα Ακαδημιών της, η περίφημη «Μασία». Κι όμως, τα τελευταία χρόνια, η σχέση του «στολιδιού» αυτού με την πρώτη ομάδα των «μπλαουγκράνα» περνάει κρίση.

 Η αποχώρηση των Ραφίνια και Ντεουλοφέου την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο συρρίκνωσαν τον αριθμό των ποδοσφαιριστών που προπονούνται υπό τις οδηγίες του Ερνέστο Βαλβέρδε σε μόλις έξι και ειδικότερα στους Μέσι, Ινιέστα, Μπούσκετς, Σέρχι Ρομπέρτο, Πικέ και Tζόρντι Άλμπα (βρέθηκε στα τμήματα υποδομής 1997-2005).
 Για να αντιληφθεί κάποιος την «αιμορραγία» που βιώνει η Μπαρτσελόνα μόλις πριν από πέντε χρόνια 17 συνολικά ποδοσφαιριστές συμμετείχαν στο ρόστερ των Καταλανών.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της «Marca», η μεγαλύτερη αιτία για την κατάσταση αυτή σύμφωνα με τους ιθύνοντες του συλλόγου είναι ο μεταγραφικός περιορισμός που είχε επιβληθεί και οδήγησε στην άυξηση των ξένων παικτών. Πάντως, ήδη έχουν ληφθεί μέτρα πρόληψης με την αύξηση των μισθών της τάξεως του 160% για τους νεαρούς παίκτες ηλικίας 12-18 που έπαιρναν 12-18.000 ευρώ την σεζόν και πολλές φορές αποχωρούσαν σε μικρή ηλικία πληρώνοντας την ρήτρα που είχαν στα συμβόλαιά τους.

To Top