Σε κρίσιμη κατάσταση η Αμερικανίδα τραυματίας στη Σαντορίνη από βαρελότο

Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της υγείας της Αμερικανίδας τουρίστριας που νοσηλεύεται στην μονάδα εντατικής θεραπείας του Βενιζελείου Νοσοκομείου στο Ηράκλειο Κρήτης. Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τη γυναίκα που τραυματίστηκε από αυτοσχέδιο βαρελότο το βράδυ της Ανάστασης στην Σαντορίνη.

Οι γιατροί εντοπίζουν ελάχιστη βελτίωση από μέρα σε μέρα, γεγονός που τους κάνει συγκρατημένα αισιόδοξους.

Συγκεκριμένα, η 50χρονη έχει υποστεί ρήξη παχέος εντέρου, με διάτρηση και περιτονίτιδα και για το λόγο αυτό έχει υποβληθεί σε επέμβαση, που κρίθηκε επιτυχής.

Ακόμη, φέρει σοβαρά εγκαύματα και δευτερεύοντα τραύματα σε όλο της το σώμα, για τα οποία δέχεται επίσης τη φροντίδα των γιατρών του νοσοκομείου. Η κατάστασή της πάντως θεωρείται σοβαρή καθώς ακόμα δεν έχει ξεφύγει τον κίνδυνο, ενώ παραμένει σε μηχανική υποστήριξη.

Ο χειρουργός που την επιβλέπει, κ. Μανούσος Χριστοδουλάκης, ήταν αποκαλυπτικός, όσον αφορά στα τραύματα της γυναίκας: “Αυτό που την χτύπησε ήταν τόσο ισχυρό, που τρύπησε το γλουτό της, τη μέση και θραύσματα έφτασαν να διαπεράσουν μέχρι και το παχύ έντερο. Δεν βλέπουμε συχνά τέτοιους τραυματισμούς”.

Όσον αφορά στην κατάσταση των υπολοίπων τριών ατόμων, σύμφωνα με τον χειρούργο, φέρουν σοβαρά τραύματα, κυρίως στα πόδια, αλλά δεν διατρέχουν κίνδυνο.

Οι γιατροί πιστεύουν πως όλοι θα παραμείνουν στο νοσοκομείο για κάποιες ακόμα μέρες.

Όπως είπαν οι τρεις τους στο χειρούργο που παρακολουθεί την πορεία της υγείας τους, το αυτοσχέδιο βαρελότο έσκασε ακριβώς μπροστά τους.

Πηγή:www.news.gr

To Top