Σκάνδαλο FIFA: Στο κρατητήριο πέρασε τη νύχτα ο Τζακ Γουόρνερ – Στα 2,5 εκατ. δολάρια η εγγύηση

Τη νύχτα στο κρατητήριο χρειάστηκε να περάσει ένας εκ των συλληφθέντων του σκανδάλου της FIFA με την εισαγγελεία των Η.Π.Α. να ορίζει την εγγύηση στα 2,5 εκ. δολάρια. Ο Τζακ Γουόρνερ αντιμετωπίζει συνολικά οκτώ κατηγορίες.

Δύσκολη ήταν η χθεσινή νύχτα για όλους τους συλληφθέντες του σκανδάλου της FIFA. Ο πρώην αντιπρόεδρος της FIFA χρειάστηκε να περιμένει αρκετή ώρα για να οριστεί η εγγύηση προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος μέχρι τη δίκη και τελικά παρέμεινε όλη τη νύχτα στο κρατητήριο. Ο Γουόρνερ, ο οποίος βαρύνεται με οκτώ κατηγορίες, πλήρωσε το ποσό των 2.5 εκ. δολαρίων ενώ επεσήμανε για μια ακόμη φορά ότι δεν έχει να φοβηθεί τίποτα δηλώνοντας πως είναι αθώος. Όπως αποφάσισε ο εισαγγελέας, ο Γουόρνερ παρέδωσε το διαβατήριό του και δύο φορές την εβδομάδα θα δηλώνει «παρών» στο αστυνομικό τμήμα ενώ θα εμφανιστεί στο δικαστήριο στις 12 Ιουλίου.

Εν τω μεταξύ άγνωστες παραμένουν οι διαθέσεις του Ζεπ Μπλάτερ για τις εκλογές της Παρασκευής προκειμένου να αναδειχθεί ο νέος πρόεδρος της FIFA. Ο ισχυρός άνδρας της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, απέφυγε στη χθεσινή του δήλωση για το σκάνδαλο να τοποθετηθεί ενώ λίγο αργότερα ήρθε η σκληρή επίσημη ανακοίνωση της UEFA, με την οποία ζητούσε την αναβολή των εκλογών τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι η «FIFA θα σκοτώσει το ποδόσφαιρο».

Πηγή: iefimerida.gr

To Top