Σταθάς: «Κανένα θέμα σύγκρισης ΟΦΗ με Αρη»

Απάντηση στα όσα ειπώθηκαν από τον Νίκο Μαχλά για την προσπάθεια υπαγωγής του ΟΦΗ στο άρθρο 99 και την σύγκριση που έγινε της κατάστασης των Κρητικών με αυτή του Αρη, έδωσε ο νομικός Ηλίας Σταθάς.

Μιλώντας στο Αθλητικό Metropolis ξεκαθάρισε γιατί ο Αρης δεν είχε κυρώσεις από την ΕΠΟ: «Όταν ο Αρης έκανε την αίτηση για την υπαγωγή στο άρθρο 99 είχαμε πει πως πρέπει να προστατευτούμε από διοικητικές και διαιτητικές κυρώσεις, που σημαίνει ότι όταν καταθέσαμε την αίτηση είχαμε προβλέψει το να προστατευτούμε.

Να απαγορευτεί, δηλαδή, οποιαδήποτε κύρωση όχι μόνο πολιτικών ποινικών δικαστηρίων αλλά και διοικητικών-διαιτητικών ακριβώς για να προστατευτούμε από την ΕΠΟ. Ο Άρης δεν έκανε καμία μη νόμιμη συμπεριφορά προκειμένου να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα».

 Παράλληλα, στάθηκε στο θέμα της εκκαθάρισης, λέγοντας: «Έχει χαθεί χρόνος, αλλά κερδίζεται. Το βασικότερο είναι να γίνει άμεσα ισολογισμός εκκαθάρισης και να δημοσιευτεί στο ΦΕΚ. Υπάρχει μία ηρεμία στην ομάδα αυτή τη στιγμή, όμως πρέπει να δοθεί προσοχή σε αυτό το θέμα για να ξέρουν όσοι εμπλέκονται να ξέρουν ποια ακριβώς είναι τα δεδομένα. Η υπό εκκαθάριση ΠΑΕ να παρουσιάσει τα έσοδα και τα έξοδα τότε, αυτή είναι η περιουσιακή μου κατάσταση τώρα, για να προχωρήσει η εκκαθάριση», ενώ για το Ρύσιο που αποτελεί περιουσιακό στοιχείο, ξεκαθάρισε:

«Υπάρχει τρόπος να μην χαθεί. Να ζητηθεί ένα ραντεβού με το Υπουργείο Οικονομικών και Ανάπτυξης και να πουν από τον Αρη ότι, είναι προϊόν εκκαθάρισης αλλά σαν Άρης θέλω να βρεθώ μεσεγγυούχος του Ρυσίου προκειμένου να μην μείνει ανενεργό και εφόσον ολοκληρωθεί η εκκαθάριση να προτιμηθώ σαν νέα ΠΑΕ Άρης στον πλειστηριασμό που θα προκύψει».

To Top