Στην εντατική μια Αμερικανίδα τουρίστρια από βεγγαλικό στη Σαντορίνη

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου νοσηλεύεται η μια από τους συνολικά τρεις Αμερικανούς τουρίστες που τραυματίστηκαν από έκρηξη βαρελότου που πέταξε ασυνείδητος μέσα στον κόσμο λίγο μετά το «Χριστός Ανέστη» σε εκκλησία στην Οία.

Η γυναίκα υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο με τους γιατρούς να εκτιμούν ότι η κατάστασή της είναι σοβαρή καθώς εκτός από τα τραύματα στην κοιλιακή χώρα φέρει και εγκαύματα σε μέρη του σώματός της.

Στο ίδιο νοσοκομείο έχουν μεταφερθεί και νοσηλεύονται και άλλα τρια άτομα, δύο Αμερικανοί και ένας 50χρονος Έλληνας επιχειρηματίας που επίσης τραυματίστηκαν από το βεγγαλικό που έσκασε στο προαύλιο του Ιερού Ναού Παναγίας του Ακάθιστου Ύμνου .

Όπως μεταδίδει το neakriti.gr, σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου κ. Νίκο Χαριτάκη δύο εξ αυτών φέρουν εγκαύματα στα πόδια και το τρίτο άτομο έχει τραυματιστεί στο μάτι. Ωστόσο η κατάσταση της υγείας τους δεν ανησυχεί ιδιαίτερα τους γιατρούς και νοσηλεύονται σε κλινικές του νοσοκομείου

Εκτός από τους τέσσερις τραυματίες που μεταφέρθηκαν με αεροδιακομιδή στην Κρήτη, από την έκρηξη τραυματίστηκαν άλλα τρία άτομα τα οποία, όμως, δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες στο κέντρο υγείας Θήρας.

«Δεν γνωρίζω τι χρησιμοποιήθηκε, αλλά ήταν πολύ επικίνδυνο. Ευτυχώς έχουμε το υγειονομικό αεροσκάφος και μπορέσαμε να τους μεταφέρουμε γρήγορα» δήλωσε στο protothema.gr ο δήμαρχος Θήρας, Αναστάσιος Ζώρζος.

Δύο συλλήψεις από την ΕΛΑΣ

Ως δράστες της ασυνείδητης αυτής ενέργειας συνελήφθησαν δύο Έλληνες ηλικίας 34 και 23 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών από έκρηξη και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Οι δύο δράστες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νάξου.

Πηγή: protothema.gr

To Top