Στις 10 Ιουνίου η ΕΠΟ θα συζητήσει θέμα αναδιάρθρωσης σε Σούπερ λίγκα και Football League! Σε εγρήγορση (πρέπει να είναι) ο Άρης

Κανένας εφησυχασμός δεν επιτρέπεται αυτή τη στιγμή στον Άρη, ειδικά μετά την αποτυχία να ανέβει η ομάδα απευθείας στη Football League. Μια αποτυχία που βαρύνει τους ανθρώπους του ποδοσφαιρικού τμήματος, με συγκεκριμένες ευθύνες από το καλοκαίρι μέχρι και πρόσφατα.

Πέρα από το αγωνιστικό-διοικητικό κομμάτι των ευθυνών, οι κίτρινοι παίζουν τα ρέστα τους για την άνοδο της ομάδας μέσα από τη διαδικασία των μπαράζ ανόδου, εφόσον τελικά και τυπικά ομάδες όπως ο ΟΦΗ και η Νίκη Βόλου δηλώσουν αδυναμία συμμετοχής στη Football League και αδειάσουν θέσεις στην κατηγορία.

Βάσει της προκήρυξης η Β’ εθνική θα πρέπει να έχει τη σεζόν 2015-16, 20 ομάδες, αλλά καθημερινά προκύπτουν σενάρια και σκέψεις (που δεν είναι καθόλου τυχαία) τα οποία μιλούν ακόμη και για πρωτάθλημα 18 ομάδων.

Όπως σημειώθηκε και σε άλλο ρεπορτάζ, το μπαράζ των δημοσιευμάτων από την Αθήνα προκάλεσε συναγερμό στον Άρη για ευνόητους λόγους.

Στην Αλκμήνης τονίζουν με έμφαση ότι δρομολογήθηκαν όλες εκείνες οι ενέργειες που θα σταματήσουν σχετικές προθέσεις να γίνουν πράξη, παρά την προσπάθεια… συγκάλυψης τους. Ο Άρης πρέπει να είναι σε εγρήγορση.

Η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι όπως ορίζει η προκήρυξη το νέο πρωτάθλημα της Football League θα γίνει κανονικά με 20 ομάδες, με τον Άρη να είναι σε θέση ετοιμότητας, μια γνωρίζουμε όλοι την ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο τελευταίο συμβούλιο της ΕΠΟ “έπεσε” η πρόταση για αναδιάρθρωση που προέβλεπε 14 ομάδες στη Super League και 16 ομάδες στη Football League από τη σεζόν 2016 – 2017, με ότι μπορεί να συνεπάγεται αυτό, γιατί ζούμε στην… Ελλάδα! Τελικά το θέμα αυτό πήρε παράταση για τις 10 Ιουνίου… Αυτό έγινε για να συζητηθεί πρώτα στο Δ.Σ. των λιγκών, έπειτα από πρόταση του εκπροσώπου του Ολυμπιακού, Τ. Αγραφιώτη.

Σε κάθε περίπτωση επιβάλλεται η ετοιμότητα και η εγρήγορση του Άρη για να μην περάσει τίποτα εν κρυπτώ και φυσικά να ισχύσει η νομιμότητα…

To Top