Στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ο Τσομπανούδης

Το πρώτο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Πάλης Παίδων – Κορασίδων που διεξάγεται στην ΠΓΔΜ είναι γεγονός. Ο Δημήτρης Τσομπανούδης εξασφάλισε τη συμμετοχή του στο μεγάλο τελικό της κατηγορίας των 80κ. της ελληνορωμαϊκής και ταυτόχρονα μια θέση στο βάθρο των νικητών.

Πρόκειται αναμφίβολα για μια τεράστια επιτυχία, καθώς ο Τσομπανούδης στην πρώτη του συμμετοχή σε μεγάλη διεθνή διοργάνωση κατάφερε και ανέβηκε στο βάθρο. Εδειξε ότι το μέλλον του ανήκει, καθώς και ότι η σκληρή δουλειά που γίνεται από τους συλλόγους και το αναπτυξιακό πρόγραμμα της ομοσπονδίας αποδίδει καρπούς.

Ο Δημήτρης Τσομπανούδης είχε δείξει το πλούσιο ταλέντο του και στο Ευρωπαϊκό φρόντισε να εκπλήξει όλο το φίλαθλο κοινό της Πάλης. Στον προκριματικό επικράτησε του Στιχάρι (Μολδαβία) με τεχνική πτώση. Στους «16» αντιμετώπισε τον Κατσχατριάν (Αρμενία) και επιβλήθηκε με 13-9. Στα προημιτελικά πραγματοποίησε ακόμη μια μεγάλη εμφάνιση.

Αντιμετώπισε τον Ζιτομίρσκι (Αρμενία) και τον απέκλεισε με τεχνική πτώση. Στο ραντεβού για το βάθρο έδειξε ότι ήταν πιο έτοιμος από ποτέ. Ο Τσομπανούδης αντιμετώπισε τον Μουκούμπου (Νορβηγία) και ήρθε ισόπαλος 4-4, έχοντας όμως καλύτερη εκτελέσει πήρε την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό.

Αύριο θα αντιμετωπίσει τον Τσοπουρασβίλι (Γεωργία) με στόχο να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο.

Στις υπόλοιπες ελληνικές συμμετοχές ο Αντώνης Παροτσίδης στα 55κ. προκρίθηκε στους «16» επί του Κραζένσκι (Πολωνία), καθώς ευνοήθηκε από την ισοπαλία 3-3. Στα προημιτελικά, όμως, ηττήθηκε από τον Στρίλτσουκ (Ουκρανία) με 5-0 και αποκλείστηκε.

Στα 65κ. ο Γιώργος Νικολόπουλος έχασε στους «16» από τον Ορτούτσου (Τουρκία) και αποκλείστηκε.

Τέλος στα 110κ. ο Νίκος Ντούνιας ηττήθηκε με 10-2 από τον Μαμάντοφ (Αζερμπαϊτζάν) και έμεινε εκτός συνέχειας.

To Top