Στο κλαμπ των κορυφαίων της Volleyleague ο Στίγγας

Ο Κάσσανδρος Στίγγας του Άρη αναδείχθηκε για δεύτερη συνεχή αγωνιστική MVP στο πρωτάθλημα Volleyleague ΟΠΑΠ κάτι που που έχουν καταφέρει μεγάλα ονόματα του που έχουν αγωνιστεί στο παρελθόν όπως ο Δημήτρης Τζούριτς, ο Μάριος Γκιούρδας, ο Ερνάντο Γκόμεζ, ο Αμαράλ Ντάντε, ο Λίμπερμαν Αγκάμεζ, ο Λόι Μπολ, ο Πιέτρ Πεσλ και ο Κλέιτον Στάνλεϊ.

Ο 22χρονος Στίγγας είναι ο MVP και της 18ης αγωνιστικής, όπως και της 17ης. Την τελευταία φορά το κατάφερε ο Δημήτρης Τζούριτς τη 10η και 11η αγωνιστική της σεζόν 2010-11. Η διάκριση, όμως, του Στίγγα είναι μοναδική στην ιστορία της Volleyleague διότι αναδεικνύεται MVP σε μία διαφορετική θέση από την φυσική του.

Στον αγώνα του Άρη με τον Α.Ο.Κηφισιάς όπου η ομάδα της Θεσσαλονίκης νίκησε 3-2 σετ ο Στίγγας αν και κεντρικός αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην επαγγελματική του καριέρα ως ακραίος και σημείωσε 19 πόντους με 16/30 τελειωμένες επιθέσεις (ποσοστό αποτελεσματικότητας 53%) και 3 μπλοκ. Η υποδοχή του ήταν 38% με τις άριστες στο 25%.

«Το καλοκαίρι σκεφτόμουν να παίξω ακραίος στην Α2»

«Δεν έχω λόγια να περιγράψω αυτό που αισθάνομαι. Με έχετε πιάσει απροετοίμαστο», ήταν η πρώτη αντίδραση του Κάσσανδρου Στίγγα μόλις πληροφορήθηκε πως αναδείχτηκε MVP και της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Volleyleague ΟΠΑΠ και αποκάλυψε πως μετά και τις παραινέσεις προπονητών και φίλων συμπαικτών του σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να αγωνιστεί ως ακραίος. Είπε μάλιστα πως το καλοκαίρι του 2014 είχε συμφωνήσει να πάει σε ομάδα ως ακραίος.

«Είμαι πολύ χαρούμενος από τη νέα μου διάκριση. Μου λέτε πως κάτι τέτοιο το έχει καταφέρει ο Τζούριτς, ο Γκιούρδας και οι άλλοι μεγάλοι του ελληνικού βόλεϊ και αισθάνομαι υπερήφανος. Αγαπώ πολύ τη θέση του ακραίου. Χαίρομαι πολύ που βγήκα MVP σε αυτή τη θέση. Η πλάκα είναι πως το καλοκαίρι του 2014 ήμουν έτοιμος να κλείσω σε ομάδα της Α2 αλλά δεν προχώρησε η μεταγραφή, ενώ αργότερα ήρθε η πρόταση του Άρη και συνέχισα κεντρικός. Χαίρομαι να δουλεύω στη θέση του ακραίου. Έχει πιο δύσκολη και πιο επίπονη προετοιμασία. Έχεις μεγαλύτερη ευθύνη μέσα στο παιχνίδι. Πρώτη φορά είχα παίξει ακραίος στο παιδικό της ΧΑΝΘ, αλλά αργότερα καθιερώθηκα πάλι στη ΧΑΝΘ ως κεντρικός. Δεν κρύβω πως θα σκεφτώ σοβαρά τη πρόκληση που ανοίγεται μπροστά μου».

«Αφιερωμένο σε Μαυροβουνιώτη, Μπαμπαλιούτα»

Όσο για το που αφιερώνει τον δεύτερο και συνεχόμενο τίτλο MVP, ο 22χρονος αθλητής είπε: «Το αφιερώνω καθαρά στην ομάδα μου και στον προπονητή μου. Ιδιαίτερα, όμως, στον Αργύρη Μαυροβουνιώτη και στο Λάμπη Μπαμπαλιούτα που με στήριξαν, με κάλυπταν στην υποδοχή και με μου έδιναν κουράγιο μετά τα λάθη μου. Η υποδοχή μου δεν ήταν καλή, έκανα λάθη αλλά υπόσχομαι να την βελτιώσω».

Κόντρα στον Παναθηναϊκό

Ο Στίγγας την προσεχή αγωνιστική θα αγωνιστεί με την πρώην ομάδα του, τον Παναθηναϊκό στο γυμναστήριο της Κυψέλης: «Παίζουμε σε μία από τις δυσκολότερες έδρες του πρωταθλήματος. Ο Παναθηναϊκός κυνηγάει την 4αδα. Εμείς θα κοιτάξουμε να συμμαζέψουμε τα προβλήματα των τραυματισμών και να κλέψουμε ότι μπορούμε από αυτόν τον αγώνα. Είναι αλήθεια πως η νίκη επί της Κηφισιάς μας έφερε σε πλεονεκτικότερη θέση αλλά ακόμα δεν έχουμε πετύχει το στόχο της παραμονής».

ALL STAR TEAM THΣ 18ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:
MVP: Κάσσανδρος Στίγγας (Α.Σ.Άρης)
Πασαδόρος: Στέλιος Πιπέργιας (Α.Σ.Άρης)
Διαγώνιος: Αινείας Τζελάτι (Ολυμπιακός)
Ακραίοι: Κάσσανδρος Στίγγας (Α.Σ.Άρης), Μπράιαν Κουκ (Παναθηναϊκός)
Κεντρικοί: Ιβάν Μιχάλι (Εθνικός Αλεξανδρούπολης), Θανάσης Ντίνας (ΠΑΟΚ)
Λίμπερο: Λάμπης Μπαμπαλιούτας (Α.Σ.Άρης)

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΚΑΘΕ ΟΜΑΔΑΣ ΤΗΝ 18Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ:
Παμβοχαϊκός (Γεράσιμος Κανέλλος) – Παναθηναϊκός (Μπράιν Κουκ)
Εθνικός Αλεξανδρούπολης (Ιβάν Μιχάλι) – ΜΕΝΤ (Τζούλιαν Μπίσετ)
Α.Σ.Άρης (Κάσσανδρος Στίγγας) – Α.Ο.Κηφισιάς (Νίκος Παπαγγελόπουλος)
Ολυμπιακός (Αινείας Τζελάτι) – Ορεστιάδα (Δημήτρης Κωνσταντινίδης)
ΑΕΚ (Ίλιτς Τσέντομιρ) – ΠΑΟΚ (Θανάσης Ντίνας)
Γ.Σ.Λαμία – Α.Ο.Φοίνικας Σύρου (*)
* Δεν έχουν δημοσιοποιηθεί τα στατιστικά

To Top