Στρατούλης: Θα τηρηθεί η δέσμευση για την 13η σύνταξη

Την άποψη ότι η δέσμευση της κυβέρνησης για την 13η σύνταξη θα τηρηθεί εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης.

Μιλώντας στο Mega, ο κ. Στρατούλης είπε πως η συγκεκριμένη ρύθμιση δεν περιλαμβάνεται στα νομοσχέδια που εξήγγειλε χθες ο πρωθυπουργός. Και αυτό διότι, σύμφωνα πάντα με τον υπουργό, αφορά δαπάνη η οποία θα γίνει στις 20 Δεκεμβρίου 2015.

Μάλιστα όταν ρωτήθηκε εάν η ρύθμιση θα ψηφιστεί εντός τετραμήνου, ο κ. Στρατούλης απάντησε πως δεν έχει καμία σημασία να ψηφιστεί μέσα στο τετράμηνο ή τον Ιούλιο μια παροχή που θα καταβληθεί τον Δεκέμβριο.

Ο κ. Στρατούλης, πάντως, δήλωσε ότι η ρύθμιση είναι έτοιμη από χθες, αφορά 1.262.920 συνταξιούχους και μια δαπάνη ακριβώς 545 εκατ. ευρώ, τονίζοντας ότι όταν θα κατατεθεί στη Βουλή δεν θα αφορά ούτε έναν συνταξιούχο λιγότερο και ούτε ένα ευρώ λιγότερο.

Ο κ. Στρατούλης απέκλεισε επίσης και μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις και προανήγγειλε κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος σε άμεσο χρόνο. Σε ότι αφορά τις ενοποιήσεις των Ταμείων ανέφερε ότι εάν από τις μελέτες προκύψει ότι πρέπει σε κάποιες περιπτώσεις να γίνουν προς όφελος των ασφαλισμένων και των ταμείων, θα γίνουν. Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι οι όποιες εξοικονομήσεις θα υπάρξουν από τον περιορισμό των λειτουργικών εξόδων και όχι από μείωση συντάξεων.

Ο Δημήτρης Στρατούλης δήλωσε επίσης ότι “δεν υπάρχει περίπτωση να αυξηθούν ούτε μία μέρα τα όρια συνταξιοδότησης”.

Πηγή: news.gr

To Top