Συμεωνίδης στο PRESSARIS: “Πρωτόγνωρη απόφαση! Αν φταίνε οι διαιτητές πρέπει να αντικατασταθούν”

Ο Στέλιος Συμεωνίδης περιμένει κι αυτός όπως όλοι το σκεπτικό της απόφασης του ΑΣΕΑΔ που θα καθορίσει τις συνθήκες, κάτω από τις οποίες θα συνεχιστεί το ντέρμπι του Άρη με τον ΠΑΟΚ. Μιλώντας στο PRESSARIS, το μέλος της ΚΕΔ ξεκαθάρισε πως αν κριθεί ότι οι διαιτητές ευθύνονται για τη λανθασμένη διακοπή του παιχνιδιού τότε θα αντικατασταθούν.

Ο επικεφαλής της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας που ήταν παρών στο ντέρμπι, το οποίο δεν ολοκληρώθηκε, χαρακτήρισε πρωτόγνωρη την απόφαση του ΑΣΕΑΔ για τη συνέχιση του αγώνα. “Είναι κάτι το πρωτόγνωρο για το ελληνικό μπάσκετ. Ποτέ στο παρελθόν δεν έχει ληφθεί μια τέτοια απόφαση. Θα πρέπει να διαβάσουμε και να αναλύσουμε το σκεπτικό της απόφασης όταν αυτή θα κοινοποιηθεί σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς από βδομάδα”, τόνισε μιλώντας στο PRESSARIS ο παλιός διαιτητής και συμπλήρωσε: “Αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουμε αν το σκεπτικό αναφέρει ότι η αναμέτρηση θα πρέπει να συνεχιστεί με κόσμο ή χωρίς. Είναι κι αυτό ένα ερώτημα, το οποίο θα απαντηθεί σε μερικές μέρες”.

Ο κ. Συμεωνίδης υποστήριξε πως αν αποδειχθεί μέσα από το σκεπτικό της απόφασης ότι οι διαιτητές λειτούργησαν με λανθασμένο τρόπο, διακόπτοντας τον αγώνα θα πρέπει να αντικατασταθούν με μια άλλη τριάδα. “Αν φταίνε οι διαιτητές θα πρέπει να προχωρήσουμε στην αντικατάσταση τους. Το φύλλο αγώνα θα είναι ίδιο αλλά όταν συνεχίζεται ένα παιχνίδι με ευθύνη του διαιτητή τότε σημαίνει πως έκανε λάθος και πρέπει να “τιμωρηθεί”.

To Top