Σφοδρή επίθεση και κριτική σε Γραμμένο για την ΕΠΟ της… εξυγίανσης!

Την σφοδρή κριτική σημαντικού αριθμού Ενώσεων δέχθηκε ο Βαγγέλης Γραμμένος και η διοίκηση του στην ΕΠΟ της… εξυγίανσης κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της Ομοσπονδίας.

Το περίμενες 4 χρόνια! Ήρθε η στιγμή να απολαύσεις το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Stoiximan.gr! Αμέτρητα Στοιχήματα και πλούσιο παιχνίδι κάθε μέρα! 

Διαβάστε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ από το to10.gr:

“Ο διοικητικός απολογισμός της ΕΠΟ έγινε… χίλια κομμάτια σε όλα του τα σημεία με τεκμηριωμένα επιχειρήματα που δεν μπορούσε να αντικρούσει ο Γραμμένος και οι άνθρωποι του. Η υπερψήφιση του ήταν αναμενόμενη καθώς την ηγετική ομάδα της ΕΠΟ την συνδέει η ισχύς και η γλύκα της εξουσίας.

Ο Γραμμένος και η παρέα του τα άκουσαν για τα καλά αναδεικνύοντας μια σειρά από σοβαρά θέματα για τα διοικητικά πεπραγμένα της διοίκησης της ΕΠΟ φέρνοντας στην επιφάνεια λειτουργίες της ΕΠΟ, που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την καθαρή και ανεξάρτητη ποδοσφαιρική λειτουργία.

«Ποιος είναι πρόεδρος της ΕΠΟ, ο Γραμμένος ή ο Βασιλειάδης;»

Η σχέση της ΕΠΟ και του Γραμμένου με την Κυβέρνηση ήταν ένα από τα κύρια θέματα που ανέδειξαν οι Ενώσεις που εξαπέλυσαν σφοδρή κριτική. Σχέση σε σημείο που πλέον να αναρωτιόνται όλοι αν ο Γραμμένος είναι πρόεδρος της ΕΠΟ ή ο Βασιλειάδης.

Οι ενέργειες άλλωστε του Υφυπουργού Αθλητισμού στο θέμα της αναδιάρθρωσης των επαγγελματικών κατηγοριών, στο οποίο συμπεριφέρεται ως απόλυτος μονάρχης και αποδεικνύει τη βασιμότητα των καταγγελιών, ανέδειξαν περισσότεροι του ενός ομιλητές προεξάρχοντος του Νίκου Τζώρτζογλου (Ε.Π.Σ. Ηρακλείου) και του Προέδρου της Ε.Π.Σ. Χανίων κ. Κωνσταντινίδη.

«Γυρίζει ο κ. Βασιλειάδης και ασχολείται με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Τάζει αναδιαρθρώσεις και λεφτά από το δημόσιο χρήμα για τριάντα ομάδες. Με ποιο δικαίωμα; Τι είναι ο Βασιλειάδης; Η Λίγκα ή η ΕΠΟ; Για τα πέντε χιλιάδες ερασιτεχνικά σωματεία ούτε λόγος. Ούτε ένα ευρώ. Ούτε κουβέντα για το πως ζουν και πως τα βγάζουν πέρα. Εκτός αν περιμένετε να ζήσουν με εκείνες τις 100 χιλιάδες του Κοντονή, δηλαδή 20 ευρώ για κάθε σωματείο, που ακόμη έρχονται» ήταν η τοποθέτηση των ομιλητών χωρίς να πάρουν ουσιαστικές απαντήσεις. Πως άλλωστε να γίνει αυτό;

Η… εξομάλυνση Κοντονή

Στο ίδιο μήκος κύματος και η επίθεση που δέχθηκε η διοίκηση της ΕΠΟ για τις σχέσεις Κυβέρνησης – ΕΠΟ από την εποχή Κοντονή και η συμμετοχή σε αυτές της FIFA και της UEFA ήδη από την περίοδο της Επιτροπής Εξομάλυνσης.

Το χρονικό διάστημα στο οποίο «βιάστηκε» η θέληση του ελληνικού ποδοσφαίρου, οι ομιλητές στάθηκαν στον αρνητικό ρόλο της FIFA, που υπέκυψε στις επιλογές του τότε υφυπουργού αθλητισμού και συμμάχησε μαζί του στην ανατροπή μιας νόμιμα εκλεγμένης διοίκησης με δικαστικά βουλεύματα.

«Καταστράφηκαν άνθρωποι, ανατράπηκαν νόμιμα εκλεγμένοι πρόεδροι και μέλη του Δ.Σ., κυνηγήθηκαν στα δικαστήρια αθώοι. Τώρα που είναι όλα αυτά που λέγατε; Που είναι οι κατηγορίες; Που πήγαν οι εναντίον τους επιθέσεις από οργανωμένες ομάδες; Εσείς είσαστε μαζί με εκείνους που τα δημιούργησαν όλα αυτά και έχετε μεγάλη ευθύνη» υποστηρίχθηκε.

Δεν ξέχασαν βεβαίως να αναφερθούν και στις υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα, που η FIFA έδωσε στις Ενώσεις κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του Ιουνίου του 2017, υποσχόμενη ότι δεν θα επιτρέψει να περάσουν οι κυβερνητικές προτάσεις για τα κωλύματα των παραγόντων.

«Μας φερθήκατε μπαμπέσικα. Μας είπατε καθαρά ότι τα κωλύματα των παραγόντων, όπως τα ήθελε η κυβέρνηση, θα αφαιρεθούν από το παράρτημα του καταστατικού κι επιτρέψατε να περάσουν από την πίσω πόρτα σε άλλη διάταξη. Ήταν μπαμπεσιά να μας τσουβαλιάσετε όλους για να ψηφίσουμε το καταστατικό και να μας πείτε τα μεγαλύτερα ψέματα για να πετύχετε το στόχο σας».

Οι χιλιοτραγουδισμένοι μισθοί και οι προσλήψεις…

Δεν θα μπορούσαν βεβαίως οι Ενώσεις που άσκησαν δριμεία κριτική στον Γραμμένο να μην σταθούν και στις δεκάδες προσλήψεις στην ΕΠΟ στην εποχή της ΠΔΕ (41 στο σύνολο) αλλά και σήμερα στην εποχή Γραμμένου με τους χιλιοτραγουδισμένους μισθούς (Δέδες, Φιλιππούσης) και τις απίστευτες απολαβές των Τριτσώνη, Κουκουλάκη. Προσλήψεις και λίστες που από εδώ και μήνες έχει δεσμευτεί να δημοσιοποιήσει ο Γραμμένος αλλά…

«Φτάσατε τις Ενώσεις να παίρνουν επιχορήγηση δεκαπέντε χιλιάδες ευρώ το χρόνο, όσο είναι ένας μισθός του Κουκουλάκη και του Τριτσώνη. Και μας στέλνετε και χαρτιά ότι σας χρωστάμε λεφτά και τα ζητάτε πίσω. Τι εικόνα της ΕΠΟ είναι αυτή; Έχετε προσλάβει ολόκληρο κομματικό στρατό του ΣΥΡΙΖΑ στην Ομοσπονδία. Δεν έχετε καρέκλες να καθίσουν. Γιατί πληρώνει το ποδόσφαιρο όλους αυτούς; Τι προσφέρουν; Είναι δυνατόν να ζήσει μια Ένωση με ογδόντα σωματεία με δεκαπέντε χιλιάδες επιχορήγηση, να κάνει πρωταθλήματα, να έχει ενωσιακό προπονητή όταν παίρνει από την ΕΠΟ για ένα χρόνο όσα παίρνει ο Τριτσώνης σε ένα μήνα;» τονίστηκε χαρακτηριστικά ενώ έγινε και αναφορά στο αίτημα να φύγουν από την ΕΠΟ, Δέδες και Φιλιππούσης. «Η FIFA στέλνει καινούργιο υπερσύμβουλο για να μάθει στην ΕΠΟ πως να διοικεί. Τότε τι δουλειά θα κάνουν στην Ομοσπονδία ο Δέδες με τον Φιλιππούση; Να φύγουν αμέσως πρέπει γιατί απέτυχαν σε όλα. Δεν έχει κανένα νόημα η παρουσία τους και πρέπει να ζητηθεί η παραίτηση τους».

Το Μακεδονία Παλλάς…

Η κριτική συνεχίστηκε και στον τομέα της διαιτησίας: «Φτιάξατε ένα κανονισμό για τις ενώσεις που δεν πατάει πουθενά. Πως θα λειτουργήσει η διαιτησία στα πρωταθλήματα μας; Εμείς στηριζόμαστε στους διαιτητές κι εσείς του απαξιώσατε όλους. Τι θα γίνει αν δεν βρούμε αυτούς που θέλετε εσείς να διοικήσουν τη διαιτησία στην ένωση; Κόβετε τα φτερά στα νέα παιδιά. Κανένας πλέον δεν θα έχει κίνητρο να ασχοληθεί με τη διαιτησία» τονίστηκε ενώ από τις κορυφαίες ατάκες που ακούστηκαν αυτή του Νίκου Τζώρτζογλου για την επιλογή του Γραμμένου να γίνει η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ στο «Μακεδονία Παλάς».

«Σκέφτεστε τι θα γίνονταν αν έπαιρνε ο Σαρρής ή ο Γκιρτζίκης την Εκτελεστική Επιτροπή να συνεδριάσει στον Πειραιά; Τι πήγατε να κάνετε στη Θεσσαλονίκη και στο Μακεδονία Παλάς; Δεν έπρεπε να συμβεί αυτό. Ήταν μεγάλο λάθος και χρεώθηκε» παρατήρησε.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του νυν προέδρου της ΕΠΟ για την εποπτεία από τη FIFA.

«Είπατε στην πρώτη δήλωση σας ότι οι διεθνείς ομοσπονδίες θα φύγουν από την ΕΠΟ πολύ συντομότερα από ότι προβλέπεται. Έφυγε κανένας και δεν το καταλάβαμε; Έρχονται καινούργιοι αντί να φύγουν. Τώρα έρχεται και Τσέχος υπερσύμβουλος που θα μείνει ένα χρόνο κι αυτός για να μας μάθει να διοικούμε» ήταν η ατάκα του κ.Κωνσταντινίδη.

Είναι φανερό πλέον ότι αυτή η ΕΠΟ ουσιαστικά διοικείται από την κυβέρνηση δια του κ. Γραμμένου, και επίσης ξεκάθαρο πως δεν έχει κανένα μέλλον. Είναι αδύνατο να συνεχίσει να υπάρχει με αυτό τον τρόπο ούτε βεβαίως να είναι μόνιμη η εποπτεία της FIFA.

Όπως μάλιστα τονίστηκε και σε πολλά «πηγαδάκια», «αυτή η εικόνα της ΕΠΟ δεν μπορεί να πάει άλλο. Δεν γίνεται να συνεχίσουμε για πολύ ακόμη να είμαστε σε ποδοσφαιρικό μνημόνιο και να περιμένουμε τους ξένους να μας λένε τι θα κάνουμε»”.

To Top