ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τακιανός: “Ευτυχία η επιστροφή του Γιαννάκη, κίνητρο για τους νέους παίκτες”

Το πρώην μέλος του τεχνικού τιμ του Άρη Φώτης Τακιανός μίλησε για την «ταυτότητα» της ομάδας του Άρη, την εμπιστοσύνη του Παναγιώτη Γιαννάκη στους νεαρούς αθλητές των κιτρινόμαυρων και την πίεση του Παλέ.

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92,8:

Αρχικά για την ομάδα του Άρη ανέφερε:

Μετά από τα τρία πρώτα παιχνίδια που έχει παίξει ο Άρης είναι εύκολο κάποιος να διαγνώσει ότι είναι μια ομάδα που έχει σκαμπανεβάσματα και προσπαθεί να μπει σε ρυθμό.

Το σημαντικό τώρα είναι το κατά πόσο ο Άρης θα μπορέσει να έχει ρυθμό για όλα τα σαραντάλεπτο.

Οι παίκτες έχουν αργήσει να έρθουν και έτσι δικαιολογείται αυτή η αλλαγή απόδοσης.

Αυτό που χρειάζεται η ομάδα του Άρη τώρα είναι πίστωση χρόνου.

Για την παρουσία του Παναγιώτη Γιαννάκη στον πάγκο του Άρη:

Το ότι ο κόουτς Γιαννάκης αυτήν την στιγμή είναι στον πάγκο του Άρη είναι καλό για το Ελληνικό μπάσκετ.

Ένας μπασκετάνθρωπος της εμβέλειας του Παναγιώτη Γιαννάκη είναι καλό να βρίσκεται στον Άρη αλλά για όλους μας είναι ευτυχία που βρίσκεται και πάλι στο Ελληνικό μπάσκετ.

Για την ομάδα του Άρη:

Δεν είναι ακόμα ευδιάκριτα τα στοιχεία που θα χαρακτηρίσουν την ομάδα γιατί βρίσκεται σε μια διαδικασία που ψάχνει να βρει τον ρυθμό της.

Εκτίμηση μου είναι ότι η «αρχή» θα γίνεται από την άμυνα.

Μέσα στην έδρα η ώθηση που δίνει ο κόσμος θα είναι ένας σημαντικός παράγοντας, και στην επίθεση υπάρχουν παίκτες αξιόλογοι που δεν έχουν δείξει ακόμα τι μπορούν να καταφέρουν και θεωρώ ότι το χαρακτηριστικό της επίθεσης του Άρη θα είναι η ομαδικότητα.

Για τα «Deflections» και την σημασία τους στην άμυνα του Άρη:

Η ανάλυση που μπορούμε να κάνουμε είναι ότι τα τελευταία χρόνια το παιχνίδι έχει γίνει πάρα πολύ γρήγορο.

Όλοι οι κανονισμοί έχουν αλλάξει υπέρ της επίθεσης, οπότε όλοι προσπαθούν να δουν πως θα μπορούσε η άμυνα να περιορίσει την επίθεση, οπότε βλέπουμε την άμυνα να παίζει με τα χέρια πάνω στην μπάλα.

Σε σωστές γωνίες και δεν επιτρέπεις στον αντίπαλο σου να έχει την άνεση της τρίπλας, και παίζεις πάνω σε γραμμές πάσας, έτσι ο όρος deflections σημαίνει να παρεμποδίζεις, να αλλοιώνεις ή να διακόπτεις την πορεία την μπάλα προς τον συμπαίκτη βάζοντας τα χέρια σου στην γραμμή πάσας.

Είναι ένα κομμάτι του βασικού man to man.

Είναι αποδοτικό, ειδικά σε ομάδες που έχουν παίκτες με μεγάλα άκρα, έχουμε δει ομάδες που το χρησιμοποιούν κατά κόρον και δίνουν μεγάλη έμφαση στο παιχνίδι πάνω στην μπάλα όταν χτίζουν το βασικό τους man to man.

Για το παιχνίδι με την Α.Ε.Κ.:

Έχω και εικόνα της Α.Ε.Κ., είναι ένα παιχνίδι απέναντι σε μια ομάδα που στήθηκε νωρίς, με πολύ μεγαλύτερο μπάτζετ και φαντάζει πιο έτοιμη.

Αλλά όπως είδαμε και στο παιχνίδι με τον Π.Α.Ο.Κ. το χάσμα γεφυρώνεται με την δύναμη της έδρας, η ώθηση που δίνει το γήπεδο στον Άρη αλλά και το πρόβλημα που δημιουργεί στον αντίπαλο «κλείνει» το άνοιγμα μεταξύ των δυο ομάδων.

Για τις ευκαιρίες που δείχνει ο Παναγιώτης Γιαννάκης στους νεαρούς αθλητές του Άρη:

Ο κόουτς Γιαννάκης έχει δείξει καθόλη την πορεία του στους πάγκους ότι δείχνει εμπιστοσύνη στους νέους παίκτες, αλλά δεν είναι μόνο εάν ένας προπονητής βάζει του παίκτες, είναι και το εάν οι νέοι αθλητές είναι έτοιμοι να αρπάξουν τις ευκαιρίες.

Επίσης όμως θεωρώ ότι και η προσωπικότητα του κόουτς Γιαννάκη παίζει σημαντικό ρόλο, γιατί οι παίκτες έχουν μπροστά τους έναν πρώην αθλητή υψηλού επιπέδου και έναν προπονητή που έχει φτάσει τόσο ψηλά και εξαρτάτε από αυτούς πλέον το τι θα καταφέρουν.

To Top