Τα κέρδη του Άρη από τη συμφωνία με τη NOVA

Ο ΕΣΑΚΕ ανακοίνωσε σήμερα την συμφωνία του με τη NOVA για την παραχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των 12 ομάδων (εκτός Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού) για τα επόμενα τρία (2+1) χρόνια. Πληροφορίες του PRESSARIS αναφέρουν πως οι 12 ομάδες στην επόμενη τριετία θα μοιραστούν περίπου 5,5 εκατ. ευρώ. Το θέμα είναι πως θα γίνει η μοιρασιά…

Η συμφωνία ανάμεσα στον ΕΣΑΚΕ και τη NOVA αφορά “γκαραντί” τις δύο επόμενες αγωνιστικές περιόδου. Φέτος (2013-14) το συνδρομητικό κανάλι θα πληρώσει 1.750.000 στις 12 ομάδες και την επόμενη χρονιά (2014-15) θα καταβάλλει 1.800.000 ευρώ. Εφόσον ενεργοποιηθεί και το τρίτο έτος της συμφωνίας, στα ταμεία των 11 ομάδων θα μπουν άλλα 1,9 εκατ. ευρώ. Στο σύνολο, αν η συνεργασία των δύο πλευρών ολοκληρωθεί σε τρία χρόνια οι ομάδες θα μοιραστούν 5,45 εκατ. ευρώ.

Είναι χρήματα που σαφώς δεν μπορούσε να δώσει η ΕΡΤ. Ακόμα και τα 1,75 εκατ. ευρώ της φετινής χρονιάς είναι κατά λίγο περισσότερα από τα περσινά που μοιράστηκαν οι ομάδες.

Η λογική λέει πως η NOVA επειδή λειτουργεί κυρίως με την εμπορικότητα των ομάδων και το “πελατειακό εύρος” ως προς την εύρεση συνδρομητών, θα μοιράσει αυτά τα χρήματα – σε συνεργασία με τον ΕΣΑΚΕ – όχι διά 12 (όσες και ομάδες), αλλά βάσει της εμπορικότητας.

Στα ταμεία του Άρη θα μπουν περισσότερα – όχι πολλά είναι η αλήθεια – χρήματα σε σχέση με την φετινή χρονιά, που εισέπραξε περίπου 160-170 χιλιάδες ευρώ.

Το πολύ σημαντικό στοιχείο είναι ότι οι δόσεις της NOVA ξεκινούν άμεσα, από τον Σεπτέμβριο, κάτι που σημαίνει ότι οι ομάδες – και φυσικά ένα περισσότερο ο Άρης που θα είναι και στο άρθρο 99 – θα μπορεί να προγραμματίσει με μεγαλύτερη ακρίβεια και συνέπεια το πρόγραμμα πληρωμών της, σε σχέση με τις δύο τελευταίες χρονιές, όπου τα χρήματα από τα τηλεοπτικά δίνονταν στο δεύτερο μισό της αγωνιστικής περιόδου και “μπλόκαραν” τις ομάδες.

 

To Top