Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Γιλντιρίμ για την ένταση στο Αιγαίο

Τηλεφωνική επικοινωνία για τις αυξανόμενες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον πρωθυπουργό της γειτονικής χώρας Μπιναλί Γιλντιρίμ το απόγευμα της Τρίτης. Stoiximan.gr: Το Τσάμπιονς Λιγκ παίζει ΕΔΩ με εκατοντάδες ειδικά στοιχήματα & πολλές εκπλήξεις!

Ο Αλέξης Τσίπρας, σε αυστηρό τόνο ζήτησε από τον τούρκο ομόλογό του να τερματιστούν άμεσα οι παραβιάσεις στα χωρικά ύδατα και το εναέριο χώρο στο Αιγαίο.

Η επικοινωνία έγινε με πρωτοβουλία του Τούρκου Πρωθυπουργού ενώ όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου ο κ. Τσίπρας επισήμανε με αυστηρότητα στον Τούρκο ομόλογό του ότι γεγονότα, όπως το χθεσινό στην περιοχή των Ιμίων, υπονομεύουν ευθέως τις ελληνοτουρκικές και ευρωτουρκικές σχέσεις και παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο.

Συμφωνήθηκε η εντατικοποίηση των συνομιλιών για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.  Σύμφωνα με πληροφορίες του Newpost, ο κ. Γιλντιρίμ ισχυρίστηκε πως το χθεσινό περιστατικό στα Ίμια δεν ήταν αποτέλεσμα εσκεμμένης ενέργειας. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, συζητήθηκε και η κατάσταση που αφορά την ΑΟΖ της Κύπρου.

Πηγή: newpost

To Top