Ανάλυση: Τι έχουν προσφέρει οι τρεις Αμερικανοί του Άρη

Ο Άρης δεν έχει πάρει μέχρι τώρα στο σκοράρισμα τη βοήθεια που περίμενε από τους τρεις Αμερικανούς τους όπως δείχνουν και οι αριθμοί. Τόμας, Ριντ και Νέιμικ έχουν πετύχει το 1/3 των πόντων που έχει σημειώσει μέχρι στιγμής η ομάδα.

Οι τρεις Αμερικανοί έχουν πετύχει μέχρι τώρα (σ.σ. σε έξι αγωνιστικές γιατί εκκρεμεί η απόφαση για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ) 147 από τους 438 πόντους που έχουν σκοράρει συνολικά οι κίτρινοι, ποσοστό δηλαδή 33%.

Ο Τόμας έχει 52 πόντους (μ.ο. 10,4 π.) αλλά σε πέντε παιχνίδια λόγω του τραυματισμού του, ο Ριντ έχει σημειώσει 55 (μ.ο. 9,2 π.) και ο Νέιμικ έχει 40 πόντους (μ.ο. 6,7). Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Άρης σύμφωνα με την έρευνα του sport24.gr βρίσκεται στη 10η θέση της λίστας των 14 ομάδων της Α1 (σ.σ. πρώτος ο Απόλλων Πατρών με τους τέσσερις Αμερικανούς να έχουν πετύχει τους 334 από τους 483 πόντους της ομάδας ).

Αν προστεθούν και οι 51 πόντοι (10,2 ανά αγώνα) του Στέφεν Αντεκμπόγιε τότε η επθετική συγκομιδή των ξένων αυξάνεται σε 198 πόντους, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 45%. Είναι και πάλι δηλαδή λιγότεροι από τους μισούς πόντους που έχει σκοράρει η ομάδα.

Σε ότι αφορά τον Πανιώνιο επόμενο αντίπαλο του Άρη, οι Αμερικανοί του σημειώνουν το 32% των πόντων της ομάδας (σ.σ. 151 από τους 469 πόντους) όμως δεν έχει αγωνιστεί και στις επτά αγωνιστικές με πλήρη σύνθεση ενώ έχει προχωρήσει και σε αντικατάσταση Αμερικανού (σ.σ. Φιτζπάτρικ).

To Top