ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τους Παραολυμπιονίκες της βράβευσε η Θεσσαλονίκη (photos)

Έντεκα παραολυμπιονίκες που ζουν στη Θεσσαλονίκη και που κατέκτησαν χρυσά, αργυρά και χάλκινα μετάλλια, καθώς και όσους διακρίθηκαν στα αγωνίσματά τους, βράβευσε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης. Και στο πρόσωπό τους, όλους τους παραολυμπιονίκες που συμμετείχαν το καλοκαίρι στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, στη Βραζιλία.

«Οι άνθρωποι αυτοί μας δίνουν κουράγιο και δύναμη, και κάνουν όσα μας φαίνονται αδιανόητα. Μπορούν και ξεπερνούν όλες τις αντιξοότητες και καταλαμβάνουν μια θέση στο πάνθεον των ηρώων στον αθλητισμό», δήλωσε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτης Αβραμόπουλος, ενώ ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για δράσεις Αθλητισμού Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης σημείωσε: «Θα πρέπει να περάσουμε ένα μήνυμα στην πολιτεία: Να στέκεται δίπλα σε αυτούς τους αθλητές, να τους δίνει όλα τα εφόδια, για να προχωρούν και τα επόμενα χρόνια σε επιτυχίες». Από τη μεριά του, ο Σταύρος Καλαφάτης χαρακτήρισε τους αθλητές και τις αθλήτριες «πρωταθλητές στη ζωή, που δίνουν μάχη και αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση». Τα συγχαρητήριά τους στους παραολυμπιονίκες του Ρίο και στους προπονητές τους έδωσαν οι επικεφαλής και των υπόλοιπων δημοτικών παρατάξεων.

para_1

Οι αθλητές που βραβεύτηκαν είναι: Θανάσης Κωνσταντινίδης (1η θέση στίβος, σφαίρα και 2η θέση στίβος, κορίνα) – γνωστός και για τα “κιτρινόμαυρα” αισθήματά του -, Δημήτρης Σεκινίδης (2η θέση στίβος, σφαίρα), Δημήτρης Ζησίδης (3η θέση στίβος, σφαίρα και 6η θέση στίβος, κορίνα), Χαράλαμπος Ταϊγανίδης (4η θέση κολύμβηση 100μ. ύπτιο και 6η θέση κολύμβηση 50μ. ελεύθερο), Βαλασία Κυργιοβανάκη (4η θέση στίβος, σφαίρα), Ευστράτιος Νικολαίδης (4η θέση, στίβος, σφαίρα), Πασχάλης Κουλούμογλου (5η θέση, άρση βαρών σε πάγκο), Μαρία Καλπακίδου (5η θέση, κολύμβηση 100μ. ύπτιο και 5η θέση κολύμβηση 50μ. ύπτιο), Χρυσούλα Αντωνιάδου και Παναγιώτης Χριστάκης (5η θέση, κολύμβηση 4×50μ. ελεύθερο μεικτό και κολύμβηση 100μ. πρόσθιο γυναικών), καθώς και ο Γκρέμισλαβ Μωϋσιάδης (8η θέση άρση βαρών σε πάγκο 80κ.).

 

To Top