Το αντίο ενός «θρύλου»

Μετά από 22 ολόκληρα χρόνια, 674 παιχνίδια και 32 τρόπαια ο σπουδαίος αρχηγός της Μπάρτσα, Αντρές Ινιέστα έδωσε την τελευταία του παράσταση με τα χρώματα της ομάδας που τον ανέβασε στα ουράνια.

«Η Μπάρτσα μου έδωσε τα πάντα. Θέλω να με θυμούνται ως ένα μεγάλο ποδοσφαιριστή και άνθρωπο στον συγκεκριμένο σύλλογο», ήταν μερικές από τις δηλώσεις του στη συνέντευξη τύπου που έγινε πριν λίγες μέρες ανακοινώνοντας την αποχώρησή του.

Διαβάστε στη συνέχεια τι ακριβώς πέτυχε στην σπουδαία καριέρα του με τα χρώματα των Καταλανών ο Αντρές Ινιέστα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το αντίο ενός θρύλου

Ένας απίθανος τύπος αποχαιρέτησε σήμερα τα ευρωπαϊκά παρκέ! Ο Ντιρκ Νοβίτσκι, το υπόδειγμα της αφοσοίωσης στην Εθνική, έπαιξε για τελευταία φορά με την Εθνική Γερμανίας και μετά την ήττα από την Ισπανία με δραματικό τρόπο, που σήμανε και τον αποκλεισμό από την επόμενη φάση του Eυρωμπάσκετ γνώρισε την αποθέωση στην Mercedes Benz Arena του Βερολίνου.

Germany’s Dirk Nowitzki applauds the fans after being defeated 76-77 by Spain in the EuroBasket European Basketball Championship group B match between Germany and Spain in Berlin, Germany, Thursday, Sept. 10, 2015. (AP Photo/Axel Schmidt)

dpatopbilder - Basketball: EM, Herren - Vorrunde, Gruppe B: Deutschland - Spanien am 10.09.2015 in der Mercedes-Benz-Arena in Berlin. Deutschlands Dirk Nowitzki verlässt enttäuscht den Innenraum der Arena. Deutschland verlor die Partie und ist somit aus dem Turnier ausgeschieden. Foto: Lukas Schulze/dpa +++(c) dpa - Bildfunk+++


nowitzki2

Ο Νοβίτσκι, που συμπλήρωσε 153 συμμετοχές με την Εθνική Γερμανίας, έβαλε τα κλάμματα στο τέλος, όταν το κοινό τον αποθέωνε, και μάλλον συγκινήθηκε τόσο πολύ, που απέφυγε να δηλώσει ότι δεν θα ξαναπαίξει στην Εθνική.

“Ήταν το τελευταίο σου παιχνίδι;” τον ρώτησαν οι δημοσιογράφοι, “θα δούμε” απάντησε.

Όπως λένε οι Γερμανοί, ο μεγαλύτερος αστέρας που έβγαλε το γερμανικό μπάσκετ, θα ξαναπαίξει στην Εθνική, εφόσον η Γερμανία διοργανώσει έναν προολυμπιακό όμιλο, καθώς ο Νοβίτσκι έχει… ψύχωση με τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η ουσία είναι πως είναι ένας τεράστιος αθλητής, ένας αθλητής που παρά την καταπόνηση του ΝΒΑ, σχεδόν πάντα δήλωνε παρών με την φανέλα της Εθνικής Γερμανίας.

Ο 37χρονος, πια, Νοβίτσκι, πολωνικής καταγωγής όπως μαρτυρά και το όνομά του, έπαιξε μόνο έναν χρόνο στην γερμανική Α1 κι αυτόν κατά… λάθος, αλλά πάντα προσπαθούσε να δώσει ώθηση στο γερμανικό μπάσκετ, ως ένα δείγμα ευγνωμοσύνης για τη δυνατότητα που του έδωσε, να ζήσει όσα έζησε.

Ο Ντίρκουλες, όπως τον βάφτισαν οι Γερμανοί, από τα πρώτα χρόνια του στο ΝΒΑ, γεννήθηκε στο Βούρτζμπουργκ, στα 13 του έπιασε για πρώτη φορά μπάλα του μπάσκετ, καθώς προτιμούσε το χάντμπολ, καθώς ο πατέρας του ήταν αθλητής του χάντμπολ, ενώ μόλις στα 17 του αποφάσισε να αφοσοιωθεί στο μπάσκετ!

Τη σεζόν 1997-98 με εκπληκτικές εμφανίσεις οδήγησε την Βούρτζμπουργκ στην άνοδο στην Α1 σε αγώνες μπαράζ. Στα γήπεδα της Α2 τον βρήκαν οι σκάουτ του Μιλγουόκι και οι Μπακς τον επέλεξαν στα νταφτ του 1998 στο Νο 9. Εκείνο το καλοκαίρι έγινε λοκ άουτ στο ΝΒΑ, ο Νοβίτσκι έμεινε στη Γερμανία κι έτσι έπαιξε στην Α1 και με τη νεοφώτιστη Βούρτζμπουγκ αναδείχτηκε “παίκτης της χρονιάς”.

Οι Μπακς έκαναν το λάθος της… ζωής τους, δίνοντας τον Νοβίτσκι σε μια ανταλλαγή στο Ντάλας. Τον επόμενο χρόνο, ο Νοβίτσκι πήγε στους Μάβερικς, παίζει 16 συνεχόμενα χρόνια στο Ντάλας και φέτος θα ξεκινήσει την 17η σεζόν του.

Είναι πάντα στη διάθεση της γερμανική ομοσπονδίας μπάσκετ και πάντα αφιλοκερδώς, κάνει ότι του ζητείται, βοηθώντας στην ανάπτυξη του γερμανικού μπάσκετ, ενώ ακόμη και την ημερήσια αποζημίωση που δίδεται στους διεθνείς όταν συμμετέχουν στην Εθνική, ο Νοβιτσκι τη διαθέτει στα αναπτυξιακά προγράμματα της Ομοσπονδίας.

Ο Νοβίτσκι είναι ιδιαίτερα συναισθηματικός τύπος και στη ζωή του έχει φορέσει μόνος τρεις φανέλες! Βούρτζμπουργκ, Ντάλας και Εθνική Γερμανίας!

Δείτε ένα βίντεο από τη σημερινή βραδιά στο Βερολίνο, για έναν αθλητή που θα λείψει από το ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Πηγή: thessports.gr

To Top