Το αφιέρωμα στον Βίτσαν και ο “πρωταθλητής Άρης” (photos)

Ένα από τα μεγαλύτερα προπονητικά ονόματα που πέρασαν από τον Άρη ήταν ο Μίκαελ Βίτσαν. Σαν σήμερα είχε γεννηθεί πριν από 90 χρόνια και ο τύπος της Σλοβακίας, από όπου ήταν η καταγωγή του έχει εκτενές αφιέρωμα, χαρακτηρίζοντας τον, ως έναν από τους κορυφαίους τεχνικούς της χώρας.

Ο Βίτσαν (από τους κλασσικούς εκπροσώπους της Τσεχοσλοβάκικης σχολής) γεννήθηκε 26 Μαρτίου 1925 και πέθανε 27 Ιανουαρίου 1986 στην Μπρατισλάβα. Στον πάγκο του Άρη κάθισε την περίοδο 1980-81, έχοντας 26 νίκες 12 ισοπαλίες και 11 νίκες σε όλες τις διοργανώσεις.

Ήταν ο προπονητής του Άρη στην Ευρώπη εκείνη την περίοδο, όταν οι “κίτρινοι” άγγιξαν την επική ανατροπή σε βάρος της Ίπσουιτς (ήττα με 5-1 και στη ρεβάνς του Καυταντζογλείου 3-1).

Στο αφιέρωμα για την ζωή του ως παίκτης (είχε και διεθνείς συμμετοχές) και ως προπονητής αφού τονίζεται μεταξύ άλλων ότι: “Ο Μίκαελ ήταν ένας καλός άνθρωπος, ποδοσφαιριστής συνείδησης, υπάκουος προπονητής. Ήξερε πώς να παίρνει τη νίκη” αναφέρεται ότι κάθισε στον πάγκο του… πρωταθλητή Ελλάδας Άρη, προφανώς επειδή την προηγούμενη χρονιά οι κίτρινοι είχαν τερματίσει πρώτοι και έχασαν τον τίτλο στο μπαράζ του Βόλου από τον Ολυμπιακό.

vitsan

To Top