ΜΠΑΣΚΕΤ

Πρόσκρουση στην πραγματικότητα

Η προσγείωση στην πραγματικότητα δεν ήταν απλά ανώμαλη χθες στο Αλεξάνδρειο, μοιάζει σαν πρόσκρουση για τον Άρη. Η πραγματικότητα είναι σκληρή. Αυτοί οι παίκτες δεν μπορούν να βρουν “χημεία”, δυστυχώς και ο Άρης μπαίνει από πολύ νωρίς σε μια διαδικασία άγνωστη γι’ αυτόν.

Αλλαγές. Λέξη άγνωστη πέρσι σε μια απόλυτα πετυχημένη χρονιά. Αλλαγές διότι οι επιλογές του καλοκαιριού αποδείχθηκαν στην πράξη αποτυχημένες. Ο Δημήτρης Πρίφτης έψαξε, μίλησε και επέλεξε παίκτες που βάσει βιογραφικού, βάσει ικανοτήτων ήταν καλύτεροι από τους περσινούς Αμερικανούς. Στα χαρτιά. Δυστυχώς για τον ίδιο και την ομάδα η αξία αποτυπώνεται μέσα στο γήπεδο. Δεν παίζουν ρόλο τα βιογραφικά ή οι καριέρες.

Ατομικά ο καθένας από αυτούς που σήμερα βλέπουν τα ονόματά τους στην έξοδο από τον Άρη όντως μπορεί να είναι καλύτεροι από τους περσινούς. Δυστυχώς δεν κόλλησαν μεταξύ τους, δεν κόλλησαν με την υπόλοιπη ομάδα, δεν αντιλήφθηκαν που παίζουν και τι κάνουν, δεν προσαρμόστηκαν. Δεν φταίνε μόνο αυτοί, εννοείται. Φέρει ευθύνη και ο Δημήτρης Πρίφτης και οι συνεργάτες του και όλος ο οργανισμός.

Λάθη γίνονται και τα λάθη πληρώνονται. Στον Άρη, εφόσον αποφασιστεί οριστικά ότι θα πρέπει να λυθούν τα συμβόλαια των Ντέβιν Μαρμπλ, Μάικλ Τζένκινς και Έρικ Μπάκνερ, θα πρέπει να πληρωθούν αποζημιώσεις και θα πρέπει μεσούσης της χρονιάς να μπουν τρία νέα πρόσωπα στην ομάδα. Όσο κι αν αυτά τα πρόσωπα μπορεί ενδεχομένως να είναι γνώριμα, δεν είναι εύκολο από τη μία στιγμή στην άλλη να μπουν στην ομάδα σα να μη τρέχει τίποτα. Και οι αγώνες θα διαδέχονται ο ένας τον άλλον…

Αυτό που συμβαίνει από χθες στον Άρη ήταν κάτι που είχε… αποβληθεί τα τελευταία χρόνια. Δεν υπήρχε πανικός σε άλλες πολύ δύσκολες στιγμές στο πρόσφατο παρελθόν. Από χθες το βράδυ κυριαρχεί ο πανικός και είναι το μόνο βέβαιο ότι δεν πρόκειται για τον καλύτερο σύμβουλο.

Είναι σωστό να μην ισοπεδωθούν τα πάντα διότι δεν πρέπει, διότι δεν θα οδηγήσει σε κανέναν σωστό δρόμο κάτι τέτοιο. Ο Άρης παραμένει ομάδα που θα διεκδικήσει όλους τους στόχους του, ακόμα κι αν “κουβαλάει” από εδώ και πέρα δύο ήττες εκτός προγράμματος από δύο χειρότερες ομάδες, ακόμα κι αν χρειαστεί να κάνει – σαρωτικές από ότι φαίνεται – αλλαγές στο ρόστερ του, παραμένει ομάδα που έχει δυνατότητες και περιθώριο βελτίωσης.

Χρειάζεται καθαρό μυαλό από την διοίκηση και από τον Δημήτρη Πρίφτη για να γίνουν έστω και τώρα οι σωστές επιλογές, αυτές που θα ξαναδώσουν στον Άρη την χαμένη του ταυτότητα. Γιατί σήμερα ταυτότητα αγωνιστική δεν έχει η ομάδα.

ΥΓ: Όταν μια ομάδα χάνει, χάνουν όλοι μαζί. Όταν μια ομάδα κερδίζει, κερδίζουν όλοι μαζί. Για όσους ξεχνιούνται…

To Top