ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το παιδικό όνειρο της “κιτρινόμαυρης” ξιφομάχου, που έγινε πραγματικότητα!

Η αρχηγός του νεοσύστατου τμήματος ξιφασκίας του Α.Σ. Άρης – που μετράει μόλις έναν χρόνο ζωής! – , Αμαλία Αθανασίου, έκανε φέτος για πρώτη φορά την εμφάνιση της στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γυναικών Ελλάδας!

Είμαστε σίγουροι ότι ψάχνετε καιρό για να βρείτε τα καλύτερα προγνωστικά. Σταματήστε το ψάξιμο και μπείτε στο foxbet.gr, το σάιτ που παίζει με τις αποδόσεις, αλλά όχι με τα… νεύρα των αναγνωστών. Εδώ θα βρείτε τα καλύτερα προγνωστικά στοιχήματος για ποδόσφαιρο, μπάσκετ (Ευρωλίγκα, Α1) τένις, ΝΒΑ, αμερικάνικα αθλήματα (Baseball, NFL, NHL) και Φόρμουλα 1.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Αμαλία ξεκίνησε μόλις πέρυσι την ξιφασκία και θα μπορούσε ν΄ αποτελεί πρότυπο για τις ενήλικες γυναίκες της Θεσσαλονίκης – ούσα και μητέρα δύο παιδιών! Μάλιστα, η ιστορία της έχει έντονο «κιτρινόμαυρο» ενδιαφέρον, αφού ο σύζυγός της, Αποστόλης –  φανατικός φίλος του Άρη – φρόντισε να κάνει πραγματικότητα το παιδικό της όνειρο, όταν πέρυσι ο σύλλογος ίδρυσε τμήμα ξιφασκίας!

Η Αθανασίου, λοιπόν, αγωνίστηκε στο ξίφος μονομαχίας στο πλαίσιο της Κοινοπραξίας Ανάπτυξης της Ξιφασκίας ως δανεική στον Μέγα Αλέξανδρο Θεσσαλονίκης (ο Άρης πρέπει να συμπληρώσει τον αριθμό των 21 αθλητών, ώστε να εγγραφεί επίσημα στην Ομοσπονδία) και κατάφερε μέσα σε πέντε μήνες προπόνησης να ξεπεράσει νικηφόρα το πρώτο σημαντικό εμπόδιο των ομίλων, πετυχαίνοντας δύο νίκες σε έξι αγώνες απέναντι σε κάποιες αρκετά νεότερες και εμπειρότερες αθλήτριες.

Έτσι, κατέλαβε την πολύ τιμητική 32η θέση και 57η στο σύνολο της πανελλήνιας κατάταξης, αποκτώντας παράλληλα πολύτιμες εμπειρίες ενόψει της συνέχειας. Το πόσο ψηλά θα φτάσει κανείς δεν μπορεί να το προβλέψει, καθώς δεν υπάρχουν πολλές παρόμοιες περιπτώσεις ενηλίκων, που ξεκινούν την ξιφασκία και διαπρέπουν.

Το μόνο σίγουρο, όμως, είναι ότι η Αμαλία Αθανασίου, που δεν χάνει προπόνηση και αγχώνεται σαν μικρό… παιδί, δόξασε τον Άρη και το νεοσύστατο τμήμα ξιφασκίας αυτού!

athanasiou

To Top