Το παρασκήνιο στη Σούπερ λίγκα, η μάχη εξουσίας και η αντανάκλαση στην ΕΠΟ!

Μετά τη δημοσιοποίηση της πληροφορίας περί καθόδου του διευθύνοντα συμβούλου της ΠΑΕ ΑΕΚ, Μηνά Λυσάνδρου, στις εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου στη Super League, η αθηναϊκή ομάδα προχώρησε σε διάψευση της.

Το περίμενες 4 χρόνια! Ήρθε η στιγμή να απολαύσεις το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Stoiximan.gr! Αμέτρητα Στοιχήματα και πλούσιο παιχνίδι κάθε μέρα! 

Ωστόσο δεν ισχύει το ίδιο και για την πλευρά του Ολυμπιακού, όσον αφορά την υποψηφιότητα του αντιπροέδρου του, Βαγγέλη Μπαταγιάννη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του SoccerPlus:

“Η πλευρά των Πειραιωτών και αυτή του Μπαταγιάννη βολιδοσκοπούν τις υπόλοιπες ΠΑΕ σχετικά με την εν λόγω υποψηφιότητα, που έρχεται σε μία περίοδο κατά την οποία οι «ερυθρόλευκοι» επιχειρούν για ακόμη μία φορά να πάρουν την προεδρία της Super League, έπειτα από την παρένθεση του Γιώργου Στράτου. Βέβαια, σε αντίθεση με την περίοδο 2006-16, ο Ολυμπιακός δεν διαθέτει την πλειοψηφία στον συνεταιρισμό.

Με άλλα λόγια, οι Πειραιώτες, χωρίς να είναι η κυρίαρχη δύναμη, θα επιχειρήσουν να δημιουργήσουν ένα ευρώ μέτωπο που θα οδηγήσει στην εκλογή Μπαταγιάννη, ποντάροντας στις «ψυχρές σχέσεις» των μέχρι πρότινος «συμμάχων» ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Αναλυτές του ποδοσφαιρικού παρασκηνίου εκτιμούν ότι αυτή τη στιγμή και λόγω της μετακίνησης του Χριστοδουλόπουλου από την ΑΕΚ στον Ολυμπιακό, οι σχέσεις των δύο ομάδων δεν βρίσκονται σε καλό σημείο, κάτι που δεν μπορεί να αποκλείσει την στήριξη του ΠΑΟΚ στην υποψηφιότητα του Μπαταγιάννη.

Επομένως ο Ολυμπιακός, εκμεταλλευόμενος τις ψυχρές σχέσεις μεταξύ των ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, θα επιχειρήσει, μόλις δύο χρόνια μετά την απώλεια της ποδοσφαιρικής εξουσίας να επανέλθει στο προσκήνιο επανακτώντας μία από τι θέσεις – κλειδιά, όπως είναι αυτή του προέδρου της Super League.

H εκλογή προέδρου στη Super League γίνεται σημαντική και το γεγονός ότι ο πρόεδρος της  παίρνει εξ οφίτσιο τη θέση αντιπροέδρου στην Ε.Ε. της ΕΠΟ και αποκτά δικαίωμα ψήφου.

Η προσέγγιση αυτή δίνει άλλη διάσταση στο θέμα, διότι αυτή τη στιγμή ΑΕΚ και ΠΑΟΚ εμφανίζονται ισοδύναμοι στην Ε.Ε. της ομοσπονδίας και συνεπώς μία ψήφος μπορεί να έχει μεγάλη σημασία, σε μια περίοδο που οι σχέσεις των δύο ΑΕΚ και ΠΑΟΚ δεν είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Σε περίπτωση εκλογής του αντιπροέδρου του Ολυμπιακού στην θέση του πρόεδρου της Super League τότε θα συμβεί το εξής: Ως β’ αντιπρόεδρος στην ΕΠΟ θα μετέχει εξ’ οφίτσιο και στην Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ η οποία συνεδριάζει εκτάκτως και λαμβάνει αποφάσεις που δεν μπορεί να ακυρώσει η Εκτελεστική Επιτροπή.

Επομένως ο Ολυμπιακός θα έχει καταφέρει, εκμεταλλευόμενος τις συγκυρίες να βάλει έναν «δικό του άνθρωπο» στο υπό μία έννοια κορυφαίο εκτελεστικό όργανο της ΕΠΟ”!

To Top