ΜΠΑΣΚΕΤ

Το πρώτο “καμπανάκι” ακούστηκε στην Αμαλιάδα μέχρι την Θεσσαλονίκη

Σωστή κριτική σε παιχνίδι που δεν το είδε ο κόσμος ολόκληρο γιατί δεν υπήρχε μετάδοση, δεν μπορεί να γίνει, ωστόσο υπάρχουν συγκεκριμένα πράγματα που προκαλούν προβληματισμό και ανησυχία και δεν αφορούν μόνο το τελευταίο καταστροφικό πεντάλεπτο στην Αμαλιάδα.

– Είναι λάθος – ομαδικό και ατομικό – να έχει κάνει μόλις ένα σουτ ο Τζαμέλ Χάγκινς, κι ας φορτώθηκε νωρίς με φάουλ, κι ας έπαιξε μόλις 18:33.

– Προκαλεί προβληματισμό ότι ο βασικός πλέι μέικερ του Άρη, Ντομινίκ Γουότερς είχε… μηδέν ασίστ σε 25:50 απέναντι σε μια ομάδα σαν τον Κόροιβο.

– Είναι ανησυχητικό που για άλλο ένα παιχνίδι ο Άρης χάνει την μάχη των ριμπάουντ.

– Είναι λάθος που ο Τζερέλ Μακ Νιλ πήρε την τελευταία επίθεση με 6’’ και θέλησε να κάνει τρίποντο (πατούσε κιόλας…, άρα μακρινό δίποντο) αντί να πάει σε αυτό που είναι καλός την διείσδυση ή να περάσει τη μπάλα μέσα στην ρακέτα.

– Είναι προβληματικό ότι οι τρεις παίκτες στην θέση “5” (Χάγκινς, Κοέν, Σίμτσακ) έχουν σύνολο 10 ριμπάουντ από τα 32 του Άρη παίζοντας 53 λεπτά συνολικά.

– Είναι πρόβλημα που ο Οκάρο Γουάιτ μετά από 11 αγώνες δεν μπορεί να ελέγξει τον εαυτό του και κάνει εύκολα φάουλ. Αποβλήθηκε σε δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι αρκετά νωρίς…

– Είναι λάθος που δεν χρησιμοποιήθηκε ο Τσούπκοβιτς. Μόνο τότε θα μπορέσει να κριθεί σωστά για να αποδειχθεί αν είναι ή όχι σωστή επιλογή. Παίζοντας λίγο δεν μπορεί να βρει ρυθμό, δεν προσφέρει…

-Χρειάζονται 12 παίκτες σε βάθος χρόνου για να διατηρεί η ομάδα το επίπεδό της υψηλό. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα άμεσα αλλαγές ή προσθήκες, εφόσον δεν το επιθυμεί ο προπονητής που πάντοτε ξέρει καλύτερα (ειδικά ο Πρίφτης), αλλά θα πρέπει να ανοίξει ακόμα περισσότερο το rotation…

– Οι παίκτες που έρχονται από τον πάγκο δεν δίνουν λύσεις, τουλάχιστον όπως θα περίμενε ο Πρίφτης κι αυτό επιφέρει κούραση – ψυχολογική κυρίως – στους βασικούς που παίζουν 28-32 λεπτά κάθε τρεις μέρες.

Όλα αυτά είναι πράγματα που προβληματίζουν και προκαλούν ανησυχία αλλά σε καμία περίπτωση δεν διαγράφουν την καλή πορεία που κάνει η ομάδα σε όλες τις διοργανώσεις, ούτε μπορεί να αφαιρέσουν κάτι από τα σπουδαία αποτελέσματα που πήρε στο ξεκίνημα της χρονιάς το σύνολο του Δημήτρη Πρίφτη.

Όπως στις νίκες, έτσι και στις ήττες πρέπει να μην υπάρχει απογοήτευση και πανικός, αλλά καθαρό μυαλό, για να διορθωθούν άμεσα οι αδυναμίες και να βελτιωθεί η εικόνα. Το επόμενο παιχνίδι του Άρη είναι εντός έδρας με την Τράμπζονσπορ, είναι πολύ κρίσιμο και εν πολλοίς ίσως καθορίσει και την πορεία του στο Γιούροκαπ, γιατί με νίκη ξεκινάει ιδανικά ο β’ γύρος στον Δ’ όμιλο και μπαίνουν τα θεμέλια για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

ΥΓ1: Πανηγυριρτζήδες και καταστροφολόγους έχουν όλες οι ομάδες. Με κάποιες σερί νίκες στο ξεκίνημα καμιά ομάδα δεν πέτυχε ποτέ τίποτα, με κάποιες οδυνηρές ήττες (σαν τη σημερινή) καμιά ομάδα δεν βγήκε από κάποιον στόχο της. Δεν χρειάζεται ίχνος πανικού…

ΥΓ2: Ο Δημήτρης Πρίφτης είναι ότι καλύτερο θα μπορούσε να έχει ο Άρης προπονητικά, διότι είναι σήμερα από τους καλύτερους Έλληνες προπονητές…

To Top