ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το σκεπτικό για την απόφαση-σκάνδαλο σε βάρος του Άρη! Τα βρόντηξε η εισηγήτρια της υπόθεσης!

Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ αρνήθηκε για δεύτερη φορά το νόμιμο και δίκαιο αίτημα των τεσσάρων περσινών δευτεραθλητών της Γ’ Εθνικής για να διεκδικήσουν την άνοδο τους μέσω μπαράζ και να καλυφθούν οι δύο κενές θέσεις της δεύτερης κατηγορίας.

Το a-sports.gr έφερε στο φως της δημοσιότητας το σκεπτικό της απόρριψης του αιτήματος αναψηλάφησης και ανάκλησης της υπόθεσης από τον Άρη, την Α.Ε. Καραϊσκάκης, τον Παναργειακό και την Κηφισιά.

Αναλυτικά:

“Τα όσα υποστηρίζονται στο σκεπτικό εκθέτουν τα μέλη της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής, που επί της ουσίας είναι σαν να επιχειρούν να «εξευτελίζουν» την ίδια την Εκτελεστικής Επιτροπή (πρώην Δ.Σ.) της ΕΠΟ καθώς το αγνοούν επιδεικτικά τις αποφάσεις τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής με 20 ομάδες!

Η Επιτροπή Εφέσεων αδυνατεί να αιτιολογήσει τη σκανδαλώδη απόφαση της και αυθαιρέτως απλά κρίνει ως «μη κρίσιμα» όλα τα νέα στοιχεία που κατατέθηκαν!

Και όλα αυτά πετώντας στα… σκουπίδια τόσο την έγγραφη βεβαίωση του προέδρου της Ομοσπονδίας Γιώργου Γκιρτζίκη για την αληθινή έννοια της εφαρμογής του άρθρου 4 παράγραφος 2 του ΚΑΠ (για μη αναδρομική ισχύ – δηλαδή η τροποποίηση της μη κάλυψης των κενών να ξεκινήσει από τη σεζόν 2016-17), όσο και την γνωμοδότηση της ίδια της νομικής υπηρεσίας της ΕΠΟ επί του ίδιου ζητήματος.

Το πλέον χαρακτηριστικό απόσπασμα από το πεντασέλιδο σκεπτικό, που δεν μπορεί να δικαιολογήσει την απόφαση-σκάνδαλο είναι το ακόλουθο στο συμπερασματικό κλείσιμο του: «Όμως όλα τα ανωτέρα έγγραφα, ακόμη και αν είναι ‘‘νέα’’, ως περιελθόντα στην κατοχή των απούντων μετά την έκδοση της προσβαλλόμενης απόφασης, δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως ‘‘κρίσιμα έγγραφα’’ που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τον σχηματισμό της δικανικής πεποίθησης σε βαθμό ανατροπής της κρίσης της Επιτροπής μας, που εξέδωσε την προσβαλλόμενη απόφαση.

Και τούτο, διότι το περιεχόμενο αυτών αναφέρεται σε απλή ερμηνεία της ανωτέρω διάταξης του ισχύοντος από τις 10-6-2015 Κανονισμού Αγώνων Πρωταθλημάτων (Κ.Α.Π.) Επαγγελματικών Ομάδων, η οποία ερμηνεία δεν μπορεί να δεσμεύσει την κρίση της Επιτροπής μας που εξέδωσε την προσβαλλόμενη απόφαση, ερμηνεύοντας αυθεντικά και εφαρμόζοντας όχι μόνον την εν λόγω διάταξη του ισχύοντος από 10-6-2015 Κανονισμού Αγώνων Πρωταθλημάτων (Κ.Α.Π.) Επαγγελματικών Ομάδων αλλά και τις λοιπές σχετικές διατάξεις του Καταστατικού και των Κανονισμών της Ε.Π.Ο.

Συνεπώς είναι αβάσιμα τα όσα αντίθετα ισχυρίζονται οι ατούντες και ο ανωτέρω μοναδικός λόγος αναψηλάφησης κρίνεται αβάσιμος και πρέπει να απορριφθεί.

Κατόπιν αυτού οι κρινόμενες τέσσερις (4) αιτήσεις αναψηλάφησης πρέπει να απορριφθούν ως αβάσιμες κατ’ ουσίαν και να διαταχθεί η κατάπτωση των παραβόλων».

Να σημειωθεί ότι το σκεπτικό επιβεβαιώνει και τη διαφωνία της εισηγήτριας της υπόθεσης στην Επιτροπή Εφέσεων Παναγιώτας Κατσικάς, η οποία τα βρόντηξε και έφυγε κατά τη διάσκεψη για την απόφαση. Έτσι την σκανδαλώδη απόρριψη υπογράφουν ο Ευάγγελος Παντιώρας ως πρόεδρος, ο Δημήτρης Ζαχαρόπουλος ως εισηγητής (αναπλήρωσε την Κατσικά) και ο Δημήτρης Γεωργόπουλος ως μέλος”.

To Top