Το “ταμείο” της νίκης: Ένα από τα πιο… ξεκούραστα φετινά απoγεύματα

Η Θύελλα Φιλώτα ήρθε στο “Κλ. Βικελίδης” με τις περγαμηνές μία ομάδας που βάση των στατιστικών της στα εκτός έδρας παιχνίδια την καθιστούσαν ως έναν πολύ υπολογίσιμο αντίπαλο.

Το γεγονός ότι σε πέντε εκτός έδρας παιχνίδια ήταν αήττητη και είχε καταφέρει να συγκεντρώσει τους 11 από το μάξιμουμ των πόντων, δηλαδή 15, προμήνυε ένα δύσκολο απόγευμα για την ομάδα του Κάμπος.

‘Όλα αυτά όμως στα… χαρτιά, καθώς στον αγωνιστικό χώρο οι παίκτες του Πάουλο Κάμπος εφάρμοσαν κατά γράμμα τα πλάνα του 57χρονου τεχνικού και δεν άφησαν στον αντίπαλο περιθώρια αμφισβήτησης για την ποιοτική τους ανωτερότητα.

Με εξαίρεση το πρώτο 20λεπτο της αναμέτρησης, όπου οι “κίτρινοι” δεν είχαν βρει ακόμα τα πατήματα τους στον αγωνιστικό χώρο και έδωσαν την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να δημιουργήσουν ευνοϊκές προϋποθέσεις με μία-δύο αντεπιθέσεις η χθεσινή εμφάνιση συγκαταλέγεται στις καλύτερες φετινές.

Όχι τόσο από άποψη θεάματος ή πολλών τερμάτων όσο από το γεγονός ότι δεν απειλήθηκαν καθόλου,ενώ έβγαλαν στο χορτάρι και στοιχεία της δουλειάς που γίνεται στις προπονήσεις. Όσο περνάει ο καιρός στο παιχνίδι του Άρη κάνουν την εμφάνιση τους όλο και περισσότεροι αυτοματισμοί, που είναι το βασικό συστατικό, ώστε να “ξεκλειδώνεις” μαζικές άμυνας σαν την χθεσινή.

Μεσαία και αμυντική γραμμή λειτούργησαν άψογα, ακριβώς όπως ζήτησε ο Πάουλο Κάμπος. Ακόμα και ο Καπνίδης που ήταν μόνος του στην κορυφή έκανε εξαιρετική δουλειά, καθώς δημιούργησε πολλά προβλήματα στα τρία στόπερ που παρέταξε ο τεχνικός της Θύελλας, Νίκος Παπανώτας.

Ακόμα και στο δεύτερο ημίχρονο, όταν σκόπιμα ο Άρης έριξε ρυθμούς μετά το 2-0 (64΄) για να κάνει συντήρηση δυνάμεων ενόψει της κυριακάτικης αναμέτρησης,υπήρξε σοβαρότητα σε όλες τις γραμμές με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να μην μπορούν να φανούν απειλητικοί αν και πήραν αρκετά μέτρα στο γήπεδο.

To Top