ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το τζούντο του Άρη “συστήνεται” στον κόσμο της ομάδας!

Το τζούντο του Άρη “συστήνεται” στον κόσμο της ομάδας!

Stoiximan.gr: Θα επιστρέψει ως πρώτος ο Άρης στη Superleague;

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά μέσω της σελίδας του Ερασιτέχνη στο διαδίκτυο:

“Πολύ πρόσφατα το τμήμα Τζούντο του ΑΣ ΑΡΗΣ, έγινε γνωστό σε Ελλάδα κι Ευρώπη όταν κατέκτησε το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τζούντο Συλλόγων, στο Βούπερταλ της Γερμανίας.

Στη συνέχεια, το Τζούντο του ΑΣ ΑΡΗΣ, θριάμβευσε κατακτώντας το πρωτάθλημα Ελλάδας, σε μια φυσιολογική συνέχεια.

Αυτή η μεγάλη επιτυχία ήρθε μετά από χρόνια προετοιμασίας κι εξέλιξης των αθλητών, που προέρχονται κυρίως, μέσα από τις ακαδημίες του τμήματος.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο νεότερος σε συμμετοχή αθλητής του συλλόγου είναι 16 χρόνων. Προέρχεται από τις Ακαδημίες του συλλόγου και αυτό αποδεικνύει το υψηλό επίπεδο στο οποίο καλλιεργείται το άθλημα στις μικρές ηλικίες.

Οι προπονητές των ακαδημιών τζούντο είναι ο κ. Τσαβίδης Γεώργιος (4 dan), καθηγητής φυσικής αγωγής του ΑΠΘ και ο κ. Περικλής Ψαλλίδας, επίσης καθηγητής φυσικής αγωγής καθώς και εθνικός προπονητής των Ενόπλων Δυνάμεων. Πρόκειται για δύο από τους καλύτερους προπονητές στην Ελλάδα και δεν είναι τυχαία στην ομάδα του ΑΡΗ .

Οι ακαδημίες του συλλόγου προτείνουν στους γονείς μια ολοκληρωμένη μέθοδο φυσικής αγωγής  μέσα από την εκπαίδευση των μικρών παιδιών στο άθλημα του Τζούντο. Τα παιδιά  ασκούνται με βάση την σύγχρονη  επιστήμη  της φυσικής αγωγής. Μαθαίνουν της έννοιες του χρονισμού, του ρυθμού, της αποτελεσματικής κίνησης και δράσης.

Οι μικροί αθλητές και αθλήτριες, κοινωνικοποιούνται σε ένα υγιές, κατάλληλο περιβάλλον,  με ομαδικό  πνεύμα και συγκεκριμένο στόχο και σκοπό: Την προσωπική βελτίωση σε όλα τα επίπεδα με σκοπό την ευημερία τους και κατά συνέπεια, της κοινωνίας μας.

Το ερώτημα, «γιατί ένα παιδί πρέπει να ασχοληθεί με το Τζούντο» έχει εύκολη απάντηση: Ένα παιδί πρέπει να ασχοληθεί με το Τζούντο γιατί το κάνει ανθεκτικό  στον ανταγωνισμό και μαθαίνει να αγωνίζεται και να στηρίζεται στις δυνάμεις του. Η άμεση σωματική επαφή και η προσπάθεια για επίθεση και άμυνα δυναμώνει το χαρακτήρα του και τον ορθό τρόπο σκέψης του. Εκτός από την ευγενή άμιλλα που διδάσκει γενικότερα ο αθλητισμός στο Τζούντο οι μικροί αθλητές μαθαίνουν τις παρακάτω αρχές:

  1. Σεβασμό
  2. Ευγένεια
  3. Ειλικρίνεια
  4. Αξιοπρέπεια
  5. Αυτοέλεγχο
  6. Φιλία
  7. Αίσθημα του δικαίου
  8. Εντιμότητα

Η UNESCO έχει χαρακτηρίσει το Τζούντο, ως το κορυφαίο και πλέον ολοκληρωμένο άθλημα για τη βελτίωση της σωματικής και ψυχικής ανάπτυξης των παιδιών. Δεν είναι καθόλου τυχαίο…

Το Τζούντο αποτελεί κορυφαίο μαχητικό άθλημα και προσφέρει στον ασκούμενο γνώση της αυτοάμυνας, αλλά και επιπλέον την γνώση να προστατέψει τον εαυτό του από διαφόρων ειδών πτώσεις και μικροατυχήματα, με τις πολύτιμες τεχνικές πτώσεων που διαθέτει.

Το Τμήμα Τζούντο του ΑΣ ΑΡΗΣ, περιμένει εσάς και τα παιδιά σας, να γνωρίσετε το άθλημα του Τζούντο…”

To Top