Το τοπίο στα τηλεοπτικά και τα 3+1 σενάρια για την επόμενη χρονιά

Ένα από τα θέματα που θα απασχολήσει το σημερινό διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ είναι η συμφωνία για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της επόμενης χρονιάς. Την δεδομένη χρονική στιγμή είναι όλα ανοικτά και υπάρχουν τρία σενάρια που “παίζουν” για το που θα μεταδίδονται του χρόνου οι αγώνες της Α1.

Το πρώτο σενάριο είναι να παραμείνουν στην κρατική τηλεόραση, αλλά αυτό που προκύπτει ως ρεπορτάζ είναι ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί η ΕΡΤ να δώσει τα ίδια χρήματα που έδωσε φέτος.

Το δεύτερο σενάριο είναι να πάρει την Α1 και πάλι το συνδρομητικό της NOVA, καθώς έχει αρχίσει να χάνει “φιλέτα” (Πρέμιερλιγκ) από το OTE TV. Και η NOVA πάντως είναι μια εταιρεία με αρκετά προβλήματα οικονομικής φύσης.

Το τρίτο σενάριο είναι να μπει στο παιχνίδι και ο OTE TV, που ως ανερχόμενη δύναμη στην συνδρομητική τηλεόραση, είναι σε θέση να “χτυπήσει” τα άλλα δύο κανάλια.

Δεν θα πρέπει να αποκλειστεί και το σενάριο να υπάρχει κεντρική διαχείριση από την ΕΡΤ αλλά και συνεργασία με κάποιο από τα συνδρομητικά.

Το θέμα είναι πόσα χρήματα θα μπουν στα ταμεία των ομάδων και δη του Άρη, που έχει βασικό έσοδο την πώληση των τηλεοπτικών του δικαιωμάτων και για την επόμενη χρονιά.

 

To Top