Το ECA απέβαλε τον ΠΑΟΚ από το μητρώο – Επείγουσα εξέταση διέταξε ο εισαγγελέας για τον… εξυγιαντή

Άρχισαν τα… ευρωπαϊκά όργανα για τον ΠΑΟΚ! Λόγω της εισβολής του Ιβάν Σαββίδη με όπλο στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας, η Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συλλόγων (ECA) απέβαλε τον ΠΑΟΚ από το μητρώο της! Stoiximan.gr: Το Τσάμπιονς Λιγκ παίζει ΕΔΩ με εκατοντάδες ειδικά στοιχήματα & πολλές εκπλήξεις!

Η ECA, να σημειώσουμε, είναι το μοναδικό, ανεξάρτητο όργανο, που εκπροσωπεί άμεσα τους ποδοσφαιρικούς συλλόγους σε ευρωπαϊκό επίπεδο και ο ρόλος της είναι να προστατεύει και να προάγει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο σε επίπεδο συλλόγων.

Aναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ECA είδε την συμπεριφορά του προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος εισέβαλλε στον αγωνιστικό χώρο με όπλο κατά την διάρκεια του αγώνα της Σούπερ Λίγκας ΠΑΟΚ-ΑΕΚ την Κυριακή 11 Μαρτίου. 


Σε συνδυασμό με τα συμβούλια της ECA αλλά και το διοικητικό συμβούλιο συμφώνησαν ομόφωνα να αποβάλλουν άμεσα τον ΠΑΟΚ από την ECA.

Η ΕCA θέλει να προστατέψει την κανονικότητα και τους νόμους των αγώνων αλλά και τις αξίες στις οποίες είναι βασισμένο το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Η τιμωρία παραμένει ενεργή μέχρι νεοτέρας και θα συζητηθεί στο συμβούλιο της ECA στις 27 Μαρτίου του 2018».

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ

Τα όσα ακολούθησαν του γκολ που πέτυχε ο ΠΑΟΚ είναι και πάλι στο επίκεντρο… Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Λάμπρος Τσόγκας, με έγγραφη παραγγελία του προς την αθλητική εισαγγελέα Ευαγγελία Λιάσου διέταξε επείγουσα προκαταρκτική εξέταση.

Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ από το sport-fm.gr:

“Όπως αναφέρεται συγκεκριμένα σε αυτή η προκαταρκτική εξέταση καλείται να δώσει απαντήσεις μια σειρά από ζητήματα για οποία διερευνάται εάν στοιχειοθετούνται παραβάσεις του Νόμου περί Αθλητισμού και κάθε άλλη αυτεπαγγέλτως διωκόμενη πράξη.

Σύμφωνα με την παραγγελία, στο μικροσκόπιο της εισαγγελικής έρευνας μπαίνουν τα εξής:

– Η οπλοφορία του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη, καθώς ο εισαγγελέας, με έγγραφο του (στις 17 Αυγούστου 2017), απαντώντας σε προηγούμενο έγγραφο του Τμήματος Όπλων και Εκρηκτικών της Κρατικής Ασφάλειας, είχε γνωμοδοτήσει αρνητικά στην αίτηση χορήγησης άδειας, κρίνοντας ότι δεν συντρέχουν ιδιαίτερα σοβαροί λόγοι προς τούτο, με δεδομένο ότι ο επιχειρηματίας διαθέτει προσωπική φρουρά. Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι η εισήγηση του εισαγγελέα δεν είναι δεσμευτική.

– Οι στιχομυθίες του Ιβάν Σαββίδη αλλά και του αθλητικού διευθυντή του ΠΑΟΚ Λιούμπος Μίχελ, κατά την είσοδό τους στον αγωνιστικό χώρο, με παράγοντες της ΑΕΚ, τον διαιτητή κ.ά., όπως επίσης εάν η παρουσία του οπλοφόρου μεγαλομετόχου στο τερέν της Τούμπας επηρέασε τους παράγοντες της αντίπαλης ομάδας και τη διαιτησία.

– Γιατί αγνοήθηκαν από τον επικεφαλής των αστυνομικών μέτρων οι ρητές εντολές που είχε δώσει η εισαγγελέας πλημμελειοδικών Ευαγγελία Λιάσου για συλλήψεις με την αυτόφωρη διαδικασία, τόσο πριν ξεκινήσει το ματς όσο και μετά την εισβολή των παραγόντων στο γήπεδο. Η κ. Λιάσου, η οποία βρισκόταν μέσα στο γήπεδο, φέρεται να είχε πει στον αρμόδιο αστυνομικό ότι θα πρέπει τηρηθεί το αυτόφωρο με το παραμικρό επεισόδιο, ακόμη κι αν «πέσει μία χαρτοπετσέτα».

– Υπό αυτές τις συνθήκες, ανάμεσα σε άλλα θα ερευνηθούν και ολιγωρίες ή ευθύνες αστυνομικών για τη μη τήρηση της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ η εισαγγελέας, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής, θα καλέσει για εξέταση παράγοντες της ΑΕΚ, θα κάνει «φύλλο και φτερό» τις εκθέσεις των παρατηρητών και το φύλλο αγώνα που συντάχθηκε από τον διαιτητή.

Ήδη σε βάρος του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ σχηματίστηκε ποινική δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας Θεσσαλονίκης για παραβάσεις του Νόμου περί Αθλητισμού. Οι παραβάσεις φαίνεται να συνδέονται με την εισβολή του στο γήπεδο και το γεγονός ότι κατείχε αντικείμενο (εν προκειμένω το όπλο), που κατά τον Νόμο Περί Αθλητισμού μπορεί να προκαλέσει σωματικές βλάβες σε αθλητική δραστηριότητα.

Στην ίδια δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη άτομα της ιδιωτικής του φρουράς, όπως επίσης και ένας εν ενεργεία αστυνομικός, που είχε διατεθεί για την ασφάλεια του επιχειρηματία. Καθώς όμως παρήλθε το αυτόφωρο, η συγκεκριμένη δικογραφία θα συσχετιστεί με την προκαταρκτική εξέταση”.

To Top